Fed turėtų palaukti su bazinės palūkanų normos didinimu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-03-05 13:41 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinis Rezervų bankas turėtų palaukti iki 2016 metų pirmojo pusmečio, prieš tai kai pradės palūkanų didinimo ciklą, mano šio banko vienas iš atstovų Charles Evans, kuris teigia, kad pernelyg greitas palūkanų padidinimas - tai didelė rizika.

„Atsižvelgiant į grėsmingai žemą infliaciją ir neaiškią globalią aplinką, žinoma, egzistuoja keletą privalumų, tačiau tuo pačiu ir didelė rizika susijusi su per ankstyvu palūkanų padidinimu“ - pareiškė Amerikos Centrinio banko Čikagos padalinio vadovas.

„Manau, kad palūkanų didinimo klausimu turime būti kantrūs“ - pridėjo Charles Evans.

Jis tuo pačiu atkreipia dėmesį, jog netgi jeigu Amerikos Centrinis bankas išlaikys bazinę palūkanų normą arti nulio iki kitų metų, infliacija ko gero nepasieks Fed nustatyto dviejų procentų lygio iki pat 2018 metų pabaigos.

Charles Evans mano, kad netgi jeigu prognozė nepasitvirtins ir ekonomika augs sparčiau, Amerikos Federalinis Rezervų bankas turės „daug laiko“ sugriežtinti pinigų politiką.

Minimas Fed Čikagos padalinio vadovas, kuris šiais metais įgavo teisę balsuoti dėl bazinės palūkanų normos, kalbant apie jo požiūri dėl palūkanų, faktiškai neturi jokio palaikymo Centriniame banke. Jis pasisako už tai, kad šalyje dar bent metus, arba netgi du bazinė palūkanų norma nebūtų didinama.
 
Dar nėra komentarų