Nasdaq augimas - tai mažas burbulas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-03-03 18:01 Komentarai: (0)
Vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų Nasdaq nuo spalio šešioliktos dienos jau ūgtelėjo net devyniolika procentų ir pirmadienio prekybos sesijos metu jo reikšmė pakilo iki aukščiausio lygio per pastaruosius penkiolika metų.

Janus Global Unconstrained Bond Fund fondo valdytojo Bill Gross nuomone, tai yra mažo burbulo kai kuriose technologijų įmonėse simptomas.

Technologijų bendrovės sudaro 43 procentus Nasdaq indekso sudėties. Vakarykštės prekybos sesijos metu minimo indekso vertė pakilo iki 5008 punktų, t.y. iki aukščiausio lygio nuo pat 2000 metų kovo mėnesio, kuomet Nasdaq vertė buvo pašokusi net iki 5131 punkto.

Tačiau vėliau sekė dotcom krachas arba burbulo sprogimas ir Nasdaq indekso vertė susitraukė net šešiasdešimt procentų.

Nors dabar, kaip pabrėžia Bill Gross, situacija yra kitokia nei buvo prieš penkiolika metų 2000 metais, tačiau be jokios abejonės susiduriame su pervertinimu, kuris tam tikru momentu gali lemti korekciją.

Tuo tarpu prasidėjus šios dienos prekybai Nasdaq indekso vertė yra sumažėjusi 0.6 procentais iki 4978.15 punktų. Nuo šių metų pradžios šio indekso vertė pakilo virš penkių procentų, na o per pastaruosius vienerius metus ūgtelėjo virš šešiolikos procentų.
 
Dar nėra komentarų