Rekordinis Rusijos rublio ralis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-03-02 17:45 Komentarai: (3)
Praėjęs mėnesis Rusijos nacionalinei valiutai rubliui iš ties buvo labai sėkmingas. Štai Amerikos dolerio atžvilgiu minima valiuta per vasarį pabrango net apie keturiolika procentų, arba daugiausiai per visą istoriją bei labiausiai tarp visų pagrindinių pasaulio valiutų.

Tuo tarpu rublio vertė mūsų valiutos euro atžvilgiu per minimą laikotarpį pakilo net beveik penkiolika procentų, t.y. 14,6 procentais.

„Nafta brangsta - rublis taip pat. Nerimas susijęs su geopolitika - jau įvertintas kainose, na o kad rublis susilpnėtų dar labiau, naujos ekonominės sankcijos turėtų būti griežtesnės nei esančios dabartinės realybėje, o ne ant popieriaus“ - pareiškė ING banko Groep Maskvoje pagrindinis ekonomistas Dmitrij Polevoj.

Palyginimui, Crude nafta per praėjusį mėnesį pabrango apie keturis procentus, na o Brent - net virš aštuoniolikos procentų.

Tiesa, šiandieninės prekybos metu Rusijos nacionalinė valiuta pinga tiek dolerio, tiek euro atžvilgiu. Už vieną Amerikos dolerį rinkoje mokama po 62.152 rublius, arba 0.59 procentais daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu, na o už vieną eurą mokama po 69.545 rublius, arba 0.25 procentais daugiau nei penktadienio prekybos sesijos metu.

Nuo šių metų pradžios Amerikos valiuta rublio atžvilgiu vis dar išlieka pabrangusi virš keturių procentų, na o euras tuo tarpu atpigo 3.5 procentais. Per pastaruosius vienerius metus jų vertės Rusijos valiutos atžvilgiu atitinkamai pakilo septyniasdešimt procentų bei 38,2 procentais.

Rusijos akcijų rinkos indekso Micex vertė šiandien yra pakilusi 1.38 procentais iki 1783.32 punktų, na o per praėjusį mėnesį ji paaugo apie septynis procentus, o nuo šių metų pradžios - virš dvidešimt septynių procentų. Dolerinio RTS indekso vertė šiandien yra pakilusi 0.63 procentais iki 902.3 punktų. Per vasarį minimas indeksas pašoko 21,6 procentais, na o nuo metų pradžios jo vertė pakilo virš keturiolikos procentų.
 
1.   Parašė Parshiukas   2015-03-02 18:00  

Ir vel praleidau, bet cia tik atskokas pries kelione link 100... Bet uztat gerai isedau i wti longa, iki spalio nors sedek...

 
2.   Parašė Spekoliunas   2015-03-02 18:33  

Swifto sankcijas pritaikys ir ralis baigtas

 
3.   Parašė markus   2015-03-02 20:16  

nelabai ir skirtumas kiek atsoko,jei ir uz atsokusius gali rinktis tarp dvieju rushiu ropiu..aisku dar lieka grybai miskuose,ir varnos parkuose.bet ko del putkino nepadarysi,pavasaris,berzus bus galima grauzti ir tuo paciu uzsigerti sula.