Pagalbos Graikijai pratęsimas - tai nebuvo lengvas sprendimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-02-25 16:31 Komentarai: (4)
Vokietijos finansų ministras Wolfgang Schaeuble naujienų agentūrai Reuters atskleidė, kad sprendimą dėl pagalbos plano skirto Graikijai pratęsimo dar keturiems mėnesiams, euro zonos šalių finansų ministrams iš tiesų nebuvo lengva priimti ir dar daug abejonių išlieka.

Tačiau tuo pačiu jis pridūrė, kad valdžios Atėnuose prisiimti įsipareigojimai dėl reformų, buvo patikimi.

„Tai mums nebuvo lengvas sprendimas. Tai taip pat nebuvo lengva ir Graikijos vyriausybei, nes jie (graikų politikai) rinkimų kampanijos metų žmonėms sakė kažką visiškai priešingo, na o po to jie turėjo pakeisti poziciją ir kalbą“ - atkreipė dėmesį Wolfgang Schaeuble.

„Kyla klausimas, ar galime pasitikėti Atėnų garantijomis, ar mes turėsime reikalą su eiliniu akių dūmimu. Mes, vokiečiai, turime daug abejonių ir tai turėtų būti suprantama“ - paaiškino jis.

Nepaisant susirūpinimo, Vokietijos finansų ministras paragino įstatymų leidėjus patvirtinti susitarimą, kuris bus pateiktas balsavimui parlamente ko gero jau šį penktadienį.
 
1.   Parašė maxa   2015-02-25 17:04  

Tačiau tuo pačiu jis pridūrė, kad valdžios Atėnuose prisiimti įsipareigojimai dėl reformų, buvo patikimi.


Primena JAV palūkanų kėlimo ažiotažą. Jau toks patikimas aCigavimas ir patikimi pažadai, kad geriau ir būti negali.

O realiai tėra didelis-didelis, tiesiog gigantiškas (!) p__dec ir tiek. Laukiam serialo tęsinio po 4 mėn. ir fantazuojam apie skolos grąžinimą pagal japonišką metodą... Anie net ir dirbdami skęsta finansų liūne.

 
2.   Parašė IT17   2015-02-25 17:37  

maxa, nieks niekur neskesta, supirks valstybines obligacijas centriniai bankai, o po to jas nurasys...

 
3.   Parašė maxa   2015-02-25 17:41  

Nurašys kiek ir kam? Procentaliai, ar konkrečias suma. Ar tik Graikijai, ar ir kitiems... Čia tiek žydiškų niuansų, kad Obamos kepurė jau dega.

 
4.   Parašė IT17   2015-02-25 17:43  

fed supirks amerikos obligacijas valstybines ir su laiku jas tiesiog nurasys is savo balanso, fokusa toki padarys, ta pati finta gali prasukti tiek boj, tiek ecb ir t.t..... o ko ne?