Verslo ir rinkų naujienos » Pinga frankas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2015-02-02 18:18.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=20377


Šveicarijos frankas šiandien pinga tiek euro, tiek dolerio atžvilgiu. Rinkoje pasirodė informacija, kad Šveicarijos Centrinis bankas ir vėl valiutų rinkoje atlieka intervencijas siekdamas neleisti sustiprėti frankui.

Šveicarijos leidinys Schweiz am Sonntag remdamasis šaltiniais Šveicarijos Nacionaliniame banke rašo, jog šalies Centrinis bankas nusistatė neoficialų 1,05 - 1,1 franko už vieną eurą svyravimo koridorių.

Anot minimo leidinio, naujo neoficialaus euro ir franko valiutų kurso svyravimo ribų nustatymas - tai gali būti šalies vyriausybės ir Nacionalinio banko susitarimo rezultatas. Tam pačiam Schweiz am Sonntag leidiniui Šveicarijos finansų ministrė Eveline Wimder-Schlump neseniai yra sakiusi, kad minimalus euro ir franko kursas, kuris leis išgyventi šalies įmonėms - tai 1,1 frankas už vieną eurą.

„Gandai apie neformalų koridorių ir duomenys apie indėlius iki pareikalavimo rodo, kad Šveicarijos Nacionalinis bankas yra rinkoje. Jis bando sumažinti srautus ir svyravimus. Mes taip pat matome, kad mūsų klientai, dėl viso to nepastovumo, kurį matėme, vengia šios valiutos“ - pareiškė Credit Agricole banko valiutų strategas Manuel Oliveri.

Pirmadienį vakare rinkoje už vieną eurą mokama po 1.04873 frankus, arba 1.17 procentų daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Prekybos metu euras franko atžvilgiu buvo sustiprėjęs iki 1.05865 frankų už vieną eurą, na o per paskutines penkias prekybos dienas jo vertė Šveicarijos valiutos atžvilgiu pakilo 3.6 procentais.

Už vieną dolerį rinkoje yra mokama po 0.92521 franką, arba 0.84 procentais daugiau nei penktadienio prekybos sesijos metu. Šiandien doleris franko atžvilgiu buvo sustiprėjęs iki 0.93444 frankų už vieną dolerį. Per pastarąsias penkerias prekybos sesijas doleris pabrango 2.6 procentais.

Nuo šių metų pradžios euras franko atžvilgiu išlieka atpigęs trylika procentų, na o doleris - septyniais procentais.