Fed padidins bazinę palūkanų normą simboliškai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-01-29 14:19 Komentarai: (0)
Gerai žinomas investuotojas ir finansų rinkų žinovas Bill Gross mano, kad šiais metais Amerikos Federalinis Rezervų bankas bazinę palūkanų normą šalyje padidins tik simboliškai, t.y. 0,25 procentais, skelbia naujienų agentūra Reuters.

„Manau, kad tam tikru metu šiais metais Amerikos Federalinis Rezervų bankas bazinę palūkanų normą padidins 25 procentiniais punktais“ - po pirmojo šiais metais įvykusio Amerikos Centrinio banko atstovų posėdžio sakė Bill Gross.

Jis atkreipia dėmesį, kad jo nuomone, Fed pranešimas rodo, jog Centrinio banko atstovai yra įsitikinę, kad vidutiniu laikotarpiu infliacija šalyje sugrįš prie gana normalaus lygio.

„Leisiu sau pasakyti, kad tikroji priežastis, kodėl jie nori padidinti bazinę palūkanų normą nors simboliškai, yra ta, jog esant net ir tokiai žemai infliacijai, jie mano, kad palūkanos artimos nuliui pažeidžia kapitalizmą“ - teigė Bill Gross.

„Be to, šios žemos palūkanos stumia pinigus į finansų sektorių, arbitražą arba didina pelnus, na o tuo pačiu labai mažai šių lėšų nukeliauja į realią ekonomiką ir į investicijas“ - reziumavo jis.
 
Dar nėra komentarų