Nuvylė Pfizer prognozės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-01-27 16:16 Komentarai: (0)
Didžiausia Amerikoje vaistų gamintoja Pfizer pristatė savo praėjusio ketvirčio ir bendrus metinius veiklos rezultatus, kurie abiem atvejais suprastėjo, tiesa, ketvirčio veiklos rezultatai viršijo lūkesčius. Tačiau nuvylė bendrovės vadovybės paskelbta šių metų veiklos rezultatų prognozė. Prieš prekybinės sesijos metu minimos kompanijos akcijos pigo: Pfizer 32.53 (-0.82%).

Per praėjusį ketvirtį farmacijos bendrovės iš Amerikos pajamos siekė 13,118 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo trim procentais mažiau. Rinkoje laukta, jog pajamos sieks vidutiniškai 12.89 mlrd. dolerių.

Per minimą laikotarpį Pfizer grynasis pelnas, dėl kritusių pajamų ir padidėjusių išlaidų tyrimams, smuktelėjo net 52 procentais iki 1,228 mlrd. dolerių arba iki 19 centų akcijai.

Pakoreguotas pelnas akcijai sudarė 54 centus ir vienu centu viršijo analitikų prognozių vidurkį.

Bendrai per visus praėjusius metus minimos vaistų gamintojos pajamos siekė 49,605 mlrd. dolerių, na o grynasis pelnas sudarė 9,135 mlrd. dolerių. Palyginus su 2013 metais, pajamos smuko keturiais procentais, o grynasis pelnas susitraukė 58 procentais.

Bendrovės vadovybė prognozuoja, kad per šiuos metus pajamos sieks 44.5 - 46.5 mlrd. dolerių, na o pakoreguotas pelnas akcijai sieks 2 - 2.1 dolerį. Tuo tarpu analitikai tikėjosi, jog bus paskelbta, kad per šiuos metus pajamos sieks vidutiniškai 47.6 mlrd. dolerių, na o pakoreguotas pelnas akcijai sudarys vidutiniškai 2.18 dolerių. Palyginus su praėjusiais metais, Pfizer pajamos ir pelnas mažės dėl stipraus dolerio bei dėl to, jog bendrovė neteks tam tikrų vaistų išskirtinių pardavimo teisių.

Per pastaruosius vienerius metus Pfizer akcijos Niujorko biržoje pabrango devyniais procentais, na o nuo šių metų pradžios - virš penkių procentų.
 
Dar nėra komentarų