Graikija turi grąžinti skolas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-01-26 16:57 Komentarai: (2)
Naujoji Graikijos vyriausybė turės grąžinti šalies skolas, kurios galiausiai priklauso euro zonos mokesčių mokėtojams, nors taip pat galima kalbėtis dėl skolų grąžinimo termino pratęsimo, pareiškė Europos Centrinio banko valdybos narys Benoit Coeure.

„Ponas Alexis Tsipras turi mokėti, tokios yra žaidimo taisyklės. Europoje nėra vietos vienašališkiems veiksmams. Tačiau tai netrukdo pakeisti grąžinimo datą. Jei nemokės, tai yra bankrotas ir Europos nuostatų pažeidimas“ - sakė jis.

Europos Centrinio banko valdybos narys tuo pačiu pridėjo, kad Europos sąjungos institucijos yra atviros diskusijoms ir bendradarbiavimui su Graikija.

Tuo tarpu Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė Christine Lagarde pareiškė, jog Graikija privalo laikytis Europos sąjungos taisyklių ir negali reikalauti, kad dėl Syriza pergalės rinkimuose, jos skolai būti pritaikytas specialus traktavimas.

„Reikia gerbti euro zonos vidaus taisykles. Mes negalime kurti specialios kategorijos atskiroms šalims“ - sakė ji.

Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė pabrėžė, kad Graikija turi tęsti pagrindinių reformų įgyvendinimą, kaip pavyzdžiui, mokesčių surinkimo pagerinimas bei sumažinimas teismo neišnagrinėtų bylų.

„Tai nėra vien tik taupymo klausimas.Vis dar reikia įgyvendinti radikalias reformas“ - reziumavo Christine Lagarde.

Tuo tarpu Graikijos akcijų rinkos pagrindinio indekso ATHEX Composite vertė artėjant šios dienos prekybos pabaigai yra sumažėjusi 3.48 procentais iki 811.2 punktų, nors prekybos metu iš pat ryto šis indeksas buvo smuktelėjęs ir dar labiau. Nuo šių metų pradžios jo vertė susitraukė apie du procentus, o per pastaruosius vienerius metus krito trisdešimt procentų.

Na o Graikijos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas šiandien šoktelėjo nuo 8.377 iki 8.87 procentų, kai metų pradžioje jis siekė 9.529 procentus.
 
1.   Parašė youngcat   2015-01-26 20:52  

Terminu pratesimas tai praktiskai atleidimas nuo skolu, be to per QE gaus dar papildomai euru. O geriausia, kad sutiko pratesti tuos terminus net graikams ju neprasius ir nepradejus derybu, ty nereikejo pradeti reikalauti ir santazuoti.

 
2.   Parašė Exlibris   2015-01-26 23:15  

Skolas grazina tik bailiai:-) Arba is juokeliu apie skolas... jei esi skolingas 1000 tai yra tavo problema, bet jei 100 mlrd tai jau ju problema:-)