Fondo valdytojas per tris savaites prarado beveik visus jam patikėtus pinigus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-01-23 18:05 Komentarai: (4)
Kaip per tris savaites prarasti beveik šimtą milijonų dolerių? Žinoma, tam reikia turėti ypatingą „talentą“. Vienas hedge arba rizikos kapitalo fondo valdytojas tą sugebėjo padaryti, t.y. prarado beveik visas jam patikėtas lėšas.

Šios savaitės pradžioje Canarsie Capital fondo įkūrėjas ir valdytojas Owen Li savo klientams prisipažino, kad jo valdytas kapitalas sumažėjo nuo kovą buvusių beveik šimto milijonų dolerių iki vos 200 tūkstančių dolerių, t.y. jis neteko 99,8 procentų jam patikėtų lėšų.

„Aš prisiimu visą atsakomybę už šį siaubingą rezultatą” - laiške savo investuotojams, kurį perskaitė ir CNBC žurnalistas, parašė Owen Li.

„Mano vienintelė viltis yra, kad jūs suprantate, jog veikiau siekdamas generuoti didesnę grąžą fondui ir jo investuotojams, bet tai buvo klaidinga veikla” - tikino jis.

Sunku suprasti, kaip turi jaustis investuotojas, kuris prarado beveik visus jam patikėtus pinigus, ypač kvalifikuotas specialistas iš Volstrito. Tačiau dar sunkiau suprasti, kaip profesonalus prekiautojas, kuris kažkada dirbo Galleon Group fonde, galėjo taip prastai, o realiai labai blogai valdyti kapitalą ir per vos keliolika dienų beveik visą jį prarasti.

Canarsie Capital fondo įkūrėjas ir valdytojas Owen Li paaiškino, kad tokius sukrečiančius nuostolius lėmė serija per paskutines tris savaites atliktų agresyvių sandorių. Jis įsigijo opcionų, kurie turėjo leisti jam uždirbti iš akcijų kainų augimo. Tokiu būdu jis norėjo greit atsigriebti už gruodį pademonstruotus prastokus investavimo rezultatus.

Tačiau itin didelė rizika nepasiteisino, nes metų pradžioje Amerikos akcijų rinkoje buvo korekcija, ir indeksai keliais procentais smuktelėjo žemyn.
 
1.   Parašė C#   2015-01-23 18:26  

Frankas ? Px, Пацан к успеху шел

https://www.youtube.com/watch?v=SkCKNdqkjbA

 
2.   Parašė rimtas   2015-01-24 11:43  

Čia Handrail taip pavarė?

 
3.   Parašė id   2015-01-24 23:52  

Rimtas ir visai tu ne rimtas....

 
4.   Parašė Florida   2015-01-25 19:53  

Neblogai neblogai susisuko vaikis,o investuotojams liko tik paguodos laiškelis su savikritika