A.Merkel - QE negali būti pretekstu pristabdyti reformų įgyvendinimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-01-22 12:14 Komentarai: (0)
Vokietijos Kanclerė Angela Merkel išsakė savo nuomonę apie Europos Centrinio banko planuojamą aktyvų supirkimo programos (QE) įgyvendinimą, t.y. realiai apie pinigų spausdinimą, skelbia naujienų agentūra Reuters.

„Europos Centrinio banko veiksmai susiję su kiekybiniu švelninimu (QE), nepakeis būtinų ekonominių reformų euro zonoje įgyvendinimo“ - pabrėžė ji.

Vokietijos Kanclerė teigė, kad bet koks žingsnis, kurį padarys Europos Centrinis bankas, pavyzdžiui, valstybinių obligacijų supirkimas už naujus atspausdintus pinigus, neturėtų būti naudojamas kaip pretekstas pristabdyti arba atidėti būtinų reformų įgyvendinimą.

„Turiu tik vieną prašymą, adresuotą visiems Europos Centrinio banko nariams. Nei vienas iš veiksmų, kurių imsis institucija, negali būti priežastis arba pateisinimas atidėti būtinų fiskalinių ir konkurencingumo pokyčių įgyvendinimą“ - sakė Angela Merkel.

Jos kalba atspindi Vokietijos susirūpinimą, kad Europos Centrinio banko planuojamas kiekybinis švelninimas „rems“ švaistūniškas arba išlaidauti mėgstančias šalis, kas leistų jų vyriausybėms vengti įgyvendinti būtinas reformas.
 
Dar nėra komentarų