Naftos kainų sumažėjimas yra laikinas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-12-18 15:42 Komentarai: (0)
Saudo Arabijos naftos ministras Ali Al-Naimi pareiškė, kad dabartinis naftos kainų sumažėjimas yra laikinas, skelbia The Financial Times leidinys. Tuo tarpu ši žaliava rinkoje šiandien brangsta antrą prekybos sesiją iš eilės.

Jis mano, kad naftos kainų kritimą lėmė šios žaliavos pasiūlos padidėjimas iš ne OPEC organizacijai priklausančių šalių tuo metu, kai pasaulinė naftos paklausa, dėl ekonomikos augimo sulėtėjimo, yra maža.

Saudo Arabijos naftos ministras Ali Al-Naimi tuo pačiu pabrėžė, kad rinka neturėtų užmiršti apie neigiamą vaidmenį, kurį atlieka spekuliantai sukeldami šios žaliavos kainų svyravimą.

Jis be to dar kartą pakartojo, kad Saudo Arabija ir toliau pasisako už tai, kad pati rinka turėtų subalansuoti naftos kainą.

Ali Al-Naimi sakė, jog jis tikisi, kad naftos paklausa ims didėti kai pasaulio ekonomika pradės atsigauti. Be to, jis tuo pačiu pabrėžė, jog Saudo Arabija yra pajėgi atlaikyti žemesnių kainų laikotarpį, nes šios šalies ekonomika yra pajėgi ir stipri, be to, šalis turi didelius finansinius rezervus.

Ketvirtadienį po pietų rinkoje už vieną Brent rūšies naftos barelį jau buvo mokama po 62.8 dolerius, arba 3.53 procentais daugiau nei vakarykštės prekybos uždarymo metu. Tuo tarpu Crude rūšies žaliavinė nafta šiandien yra pabrangusi 3.37 procentais iki 58.03 dolerių už vieną barelį.

Nuo šių metų pradžios Brent nafta atpigo 43.4 procentais, na o Crude - 41.3 procentais.
 
Dar nėra komentarų