Rusijos Centriniam bankui nepavyks atbaidyti spekuliantų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-12-16 15:53 Komentarai: (0)
Rusijos Centrinio banko atstovų šią naktį priimtas sprendimas padidinti net iki septyniolikos procentų bazinę palūkanų normą šalyje neatbaidys spekuliantų, kurie ir toliau sieks uždirbti iš rublio silpnėjimo, pareiškė konsultacinės kompanijos Thalesians strategas Saeed Amen.

Nors Rusijos rublis šįryt po Centrinio banko sprendimo buvo gan pastebimai sustiprėjęs tiek euro, tiek dolerio atžvilgiu, tačiau tik trumpam, na o dabar jis itin stipriai pinga.

Saeed Amen atkreipia dėmesį, kad palūkanų skirtumai tarp rublio ir kitų pagrindinių valiutų spekuliantams yra nesvarbūs ir nereikšmingi, ypač atsižvelgus į itin didelius svyravimus rinkoje.

Net ir po to, kai buvo padidinta bazinė palūkanų norma, skirtumo tarp palūkanų padengimas kainuoja kasdien tik po 0,06 procentus, tuo tarpu kai nuo rugsėjo doleris kasdien rublio atžvilgiu pabrangsta vidutiniškai po 0,7 procentus.

Konsultacinės kompanijos Thalesians strategas Saeed Amen atkreipia dėmesį, jog vien nuo šio mėnesio pradžios rublis atpigo ant tiek daug, jog spekulkiantų pelno pakaktų padengti palūkanų skirtumo kaštus už visus metus.

Po pietų rinkoje už vieną dolerį yra mokama po 72.2235 rublius, arba virš dešimt procentų daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Be to, šiandieninės prekybos metu už vieną dolerį netgi buvo mokama po 79.3232 rublius, t.y. eilinis naujas absoliučiai rekordiškai aukštas lygis. Už vieną eurą yra mokama po 90.7196 rublius, arba virš vienuolikos procentų daugiau nei pirmadienio prekybos sesijos metu, nors vienu metu buvo mokama net po 99.568 rublius.

Nuo šių metų pradžios doleris ir euras Rusijos nacionalinės valiutos atžvilgiu jau pabrango daugiau nei dvigubai, t.y. šių metų pradžioje už vieną dolerį rinkoje dar buvo mokama po 33.105 rublius, na už vieną eurą - po 45.202 rublius.
 
Dar nėra komentarų