Dešimt R.Branson patarimų norint turėti sėkmingą verslą

» Straipsniai » Verslas
Autorius: traders.lt Data: 2014-12-05 23:08 Komentarai: (10)
Seras Richard Branson - tai vienas iš žymiausių šio meto pasaulio verslininkų, milijardierius, vienos garsiausių pasaulio verslo grupių Virgin Group įkūrėjas, vadovas ir ekstremalių pojūčių bei nuotykių mėgėjas. Jis per savo gyvenimą sukaupė ne tik 4,2 milijardų dolerių vertės turtą, tačiau tuo pačiu ir daug vertingos patirties ir išminties. Taigi, šįkart pristatome jo dešimt patarimų norint turėti sėkmingą verslą.

„Aš dažnai savęs klausiu, kaip aš atsidūriau ten, kur dabar esu bei kaip Virgin prekės ženklas pasiekė visą tai, ką dabar turi. Nors nėra tiesioginės nuorodos į sėkmę, tačiau tam tikri veiksmai ir nuostatos gali padėti“ - atviravo Seras Richard Branson

Jis pateikė dešimt esminių patarimų, kaip verslas plėtojamas jo kompanijoje:

1. Turėkite svajonių, siekite jų

Jūs gyvensite daug geresnį gyvenimą, jei sieksite savo aistrų. Žmonės, kurie dirba tai, kas jiems patinka ir ką jie mėgsta, įprastai gyvenimu mėgaujasi labiau nei visi kiti, nes jie tiesiog siekia savo svajonių.

2. Padarykite ką nors gero

Jei jūs nedarote kažko išskirtinio kitų žmonių gyvenime, jūs neturėtumėte būti versle - tai taip paprasta. Kompanijos yra atsakingos už išskirtinumo kūrimą ir darymą pasaulyje, jos skolingos tai savo bendruomenėms, darbuotojams, klientams ir visiems kitiems. Nuostabiausia dalis yra tame, kad gero darymas - tai taip pat yra gerai ir jūsų verslui, ko jūs laukiate?

3. Tikėkite savo idėjomis, duokite savo įmonei viską, ką turite

Aistringas įsipareigojimas savo verslui ir asmeniniams tikslams, gali nulemti esminį skirtumą tarp sėkmės ir nesėkmės. Jei jūs nesididžiuojate tuo, ką darote, kodėl kas nors kitas turėtų? Neapsigaukite aklai siekdami pelno ir augimo. Jei jūs susitelksite į tai, kad būti geriausiu tame, ką jūs darote, tuomet labiau tikėtina, kad kiti seks paskui.

4. Mėgaukitės, įsitikinkite, kad jūsų komandos nariai taip pat mėgaujasi ir yra patenkinti

Mėgavimasis arba pasitenkinimas yra vienas iš svarbiausių ir be to tinkamai neįvertintas bet kokio sėkmingo verslo komponentas. Jei nesimėgaujate tuo, ką darote, metas tai nutraukti ir pabandyti kažką kito. Jei jūsų darbuotojai įtraukti ir turi smagų laiką bei jie tikrai rūpinasi klientais, tuomet jie mėgausis savo darbu labiau ir geriau jį atliks. Samdykite žmones, kurie ieško geriausio kituose, kurie nusipelno daugiau pagyrimų nei kritikos ir kuriems tikrai patinka tai, ką jie daro.

5. Nepasiduokite

Kiekviename iš savo nuotykių, kuriuos aš patyriau, ar tai būtų verslo įkūrimas, skridimas aplink pasaulį oro balionu, ar dalyvavimas lenktynėse vandenyne motoriniu kateriu, aš susidūriau su sunkiomis akimirkomis, kuomet lengviausia būtų buvę viską mesti ir pasitraukti. Bet jūs būsite nustebinti tuo, ką jūs galite pasiekti, jei atkakliai sieksite savo tikslo. Jei jums kažkas nepavyksta ir suklumpate, atsigaukite, atsistokite ir bandykite dar kartą

6. Klausykitės, užsirašinėkite bei nuolat nusistatykite naujus tikslus - iššūkius

Jei neužsirašote savo ar kitų spontaniškų idėjų, jos gali išnykti per akimirksnį. Įsitikinkite, kad laikotės ir siekiate savo tikslų, sudarykite sąrašą. Ir atsiminkite, daugiau klausykitės ir mažiau kalbėkite. Jūs būsite nustebinti tuo, jog klausymosi kultūra gali įveikti kliūtis.

7. Paveskite užduotis kitiems ir praleiskite daugiau laiko su savo šeima

Užduočių pavedimas arba paskyrimas kitiems - tai vienas iš svarbiausių įgūdžių, kuriuos turi turėti profesionalus verslininkas. Būtinai samdykite tuos, kurie galėtų kompensuoti jūsų trūkumus. Turėjimas žmonių, kurie gali padaryti tas užduotis, kurias jums atlikti nesiseka itin gerai, gali suteikti jums daugiau laiko planuojant jūsų kompanijos ateitį. Ši strategija taip pat leidžia jums praleisti daugiau laiko su savo šeima, kuri tikrai yra pats svarbiausias dalykas iš visų. Be to, nepamirškite paprašyti savo šeimos, kad ji prisidėtų arba įneštų savo indėlį į jūsų naujausią idėją.

8. Bendraukite, bendradarbiaukite ir komunikuokite šiek tiek daugiau

Sukurkite paprastą ir jaukią atmosferą, bendraukite, dirbkite ir žaiskite su kitais. Grybai tręšiami gali augti tamsoje, tačiau ši strategija neveikia su žmonėmis. Vienas iš Apple įkūrėjų Steve Jobs bei tokios kompanijos kaip Pixar sukūrė atvirą darbo aplinką, kuri kvietė bendrauti ir dalintis vizijomis - jums tokia aplinka taip pat reikalinga.

9. Išjunkite kompiuterį ir telefoną bei atsipalaiduokite

Nesėdėkite prie monitoriaus visą dieną. Viską išjunkite, atsipalaiduokite ir nuolat imkitės rizikingo sumanymo. Jei jau apleidote šią gyvenimo dalį, pradėkite nuo savo kiemo bei tada išplėskite savo matymo lauką. Nepraraskite laiko, nes jūs galite susitikti su tiek nuostabių žmonių, bei patirti įdomius nuotykius ir naudingus iššūkius. Kaip sakoma: gyvenimas nėra repeticija.

10. Darykite tai, kas jums patinka

Tol, kol esate apsuptas žmonių, kuriuos mylite, ir jūs darote tai, ką mėgstate, tol tikrai nesvarbu kur jūs gyvenate arba kiek pinigų uždirbate. Jie turite stogą virš galvos ir partnerį, kurį jūs mylite, jums tikrai pernelyg daug kažko daugiau nereikia.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
1.   Parašė youngcat   2014-12-06 18:24  

Ech... ir vel ne zodzio apie tai kaip uzdirbti ta pati pirmaji melejona.

 
2.   Parašė mantas0   2014-12-06 18:41  

Visi mes zinome kaip jis uzdirbamas.

 
3.   Parašė Droidas   2014-12-06 18:46  

Aš žinau kaip jis uždirbo.
Pradėjo virinti vežiodamas plokštelių kontrabandą iš kontinentinės Europos į Britaniją, biznio esmė buvo nemokėti mokesčių.
Kai jį supakavo, iš kalėjimo jį ištraukė giminės, sumokėję milžinišką tais laikais užstatą - maždaug gero namo Londone vertės. Nepamirškim kas yra Branson giminė - geneologinis medis siekia 1600 metus.
Jo tikras senelis Sir George Arthur Harwin Branson - žinomas kaip Mr Justice Branson, buvo ilgalaikis Britanijos akščiausio teismo teisėjas. Įsivaizduojate kokie jo ryšiai ir parama?
Prosenelis - James Henry Arthur Branson, senior acting magistrate at Calcutta. Ir tt.

Nereikia jo pasakų klausyti - sukčius, pi*dobolas, melagis, pisuoklis.
Ne kiekvinas turi tokias startines sąlygas, aišku, kažkiek yra ir jo indėlis, bet pats jis niekada nebūtų prasimušęs.
Patarimai - vaikiški.
Beje, jis serga disleksija, tokie žmonės kitaip suvokia informaciją. Privalumas - išvystyta fantazija ir neturėjimas baimės jausmo.

 
4.   Parašė C#   2014-12-06 20:33  

Droidui pavydas prasimuse, ar putu nepridribo ?

 
5.   Parašė maxa   2014-12-06 20:47  

Nuo kada Droidas šmeižia elito atstovus? Va čia tai netikėta

 
6.   Parašė Droidas   2014-12-06 22:36  

Aų nešmeižiu, rašau kas yra iš tiesų.
Pirmi milijonai juodu darbu labai retai sukaupiami, juolab milijardai.
Ypač tada, kai nebuvo globalių tinklų.
Kaip verslo mokytojas, jis žemiau kritikos.

9. Išjunkite kompiuterį ir telefoną bei atsipalaiduokite
10. Darykite tai, kas jums patinka

 
7.   Parašė madwifi   2014-12-07 00:35  

prie ko cia pirmas liamas, jei katik buvo irodyta, kad seima is senu aristokratu? anot handrail-o pinigai buna tik paveldeti arba sunkiai uzdirbti ir sukaupti.

 
8.   Parašė IT17   2014-12-07 17:18  

Droidas, vien tik pinigu turejimas - paveldejimas, dar nieko nereiskia, dar reikia ir galva tureti ir moketi pinigus valdyti, nes kitaip net ir didele suma galima greit isvaistyti...

 
9.   Parašė Droidas   2014-12-07 17:55  

Pinigų turėjimas - privalumas. Aišku reikia turėti idėjų ir sugebėjimų jas bent jau pabandyti realizuoti.
Turint pinigų gali samdyti profus, kurie viską padarys.
Kaip tai buvo su Virgin avia kompanija. Su aviacija Bransonas neturi nieko bendro, nu gal balionais kažkiek skraido.
Jis įkūrė šią firmą dėl to, kad galėtų linksmintis su stiuardesėmis. Verslą organizuoja kiti.

Tas pats su naftos gavyba - samdai kokį Schlumberger, moki pinigus o jie pasirūpina viskuo kas susiję su naftos gavyba ir eksploatacija.

 
10.   Parašė investIn   2014-12-08 09:13  

Droidas bandė pateisinti savo skurdžią būtį, nes pasak jo visų žmonių turtai slypi jų šeimų istorijoje. O vat droido tėvai greičiausiai eiliniai varguoliai, todėl ir jis jaučiasi gerai, kai išpeikia aukščiausio teismo pirmininkus ir pažinčių turinčius. Taip Jis save pateisina ir lygiai kaip ir Putinas suradęs atpirkimo ožį jaučiasi geriau net ir sėdėdamas šūde iki ausų.

Droidai, ar tikrai tau reikia skaityti tokius patarimus? Kam gadini savo nuotaiką?