Naujas Apple rekordas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-11-26 12:05 Komentarai: (0)
Antradienio prekybos metu informacinių technologijų sektoriaus milžinės Apple vertė pirmą kart per visą istoriją pakilo virš 700 mlrd. dolerių. Tai šiuo metu pati vertingiausia pasaulio biržose kotiruojama kompanija, be to, kurios vertė, neįvertinus infliacijos poveikio, tarp visų bendrovių yra pati didžiausia per visą istoriją.

Vakarykštės prekybos metu už vieną Apple akciją buvo mokama po 119.75 dolerius, t.y. absoliučiai didžiausia kada nors už vieną šios bendrovės akciją mokėta kaina ir kaip tik tuomet šios bendrovės vertė buvo pakilusi virš 700 mlrd. dolerių.

Tačiau vis dėl to antradienio prekybos sesiją Apple akcijos baigė atpigusios 0.86 procentais iki 117.6 dolerių, na o šios kompanijos kapitalizacija arba vertė šiuo metu siekia 693.53 mlrd. dolerių.

Antros pagal rinkos vertę pasaulyje Exxon Mobil kompanijos kapitalizacija šiuo metu siekia 405.33 mlrd. dolerių, kas palyginus su Apple vertę, yra net 1,7 kartais mažiau. Nuo šių metų pradžios dėl pingančios naftos Exxon Mobil vertė susitraukė virš šešių procentų, arba 43 mlrd. dolerių, na o Apple vertė pakilo net 46,7 procentais.

Investuotojų palankumas Apple kompanijos atžvilgiu padidėjo po to, kai ši bendrovė rudenį pristatė savo naujus produktus, t.y. naują su didesniu ekranu iPhone bei taip pat spalį buvo pristatytas naujas plonesnis ir spartesnis planšetinis kompiuteris iPad.

„Per paskutinius tris mėnesius pastebimai atnaujintas Apple produktų portfelis, kai tuo tarpu konkurentai nepasiūlė naujų inovacijų, tai mūsų nuomone reiškia, kad Apple šį šventinį sezoną sublizgės kur kas ryškiau“ - teigė Cantor Fitzgerald analitikas Brian White.

Tiesa, įvertinus infliacijos įtaką, vis dėl to Apple šiuo metu nėra pati brangiausia bendrovė per visą istoriją. Štai 1999 metais Microsoft rinkos vertė buvo pakilusi iki 613 mlrd. dolerių, kas įvertinus infliacijos poveikį, šiuo metu atitiktų 874 mlrd. dolerių vertę.
 
Dar nėra komentarų