Nafta neatpigs iki 60 dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-11-25 18:07 Komentarai: (0)
Tai nėra įmanoma, kad naftos kaina po šios savaitės OPEC narių susitikimo nukristų iki šešiasdešimties dolerių už barelį, mano BRG Brokerage kompanijos vadovas Jeff Grossman.

OPEC kartelio nariai po susitikimo ko gero praneš, kad siekiant sustabdyti kainų mažėjimą, apsvarstė išgavimo apimčių mažinimą.

„Net jei sulauksime reikšmingo oro pagerėjimo, per ateinančias keturias - šešias savaites rinka naftos kainą gali nuleisti iki ko gero 72 dolerių už barelį. Su tuo turi sutikti net labiausiai optimitiškai nusiteikusi rinkos „meška““ - sakė Jeff Grossman.

Jis mano, kad naftą išgaunančios šalys per OPEC narių susitikimą demonstruos vienybę ir viešai nepanikuos dėl to, kad nuo birželio mėnesio šios žaliavos kainos smuktelėjo daugiau nei trisdešimt procentų.

Tuo tarpu kai kurie rinkos dalyviai, anot Reuters naujienų agentūros, prognozuoja, kad jeigu per šią savaitę Vienoje įvyksiantį OPEC narių susitikimą nebus priimtas sprendimas sumažinti naftos išgavimo apimtis bent vienu milijonu bareliu per dieną, tuomet ši žaliava gali atpigti net iki šešiasdešimt dolerių už barelį.

„Jei nebus sumažinimo, rinkos suabejos OPEC patikimumu ir jo įtaka naftos rinkoje“ - teigė Lupus alpha Commodity Invest Fund atstovas Daniel Bathe.

Šiandieninės prekybos metu rinkoje už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos yra mokama po 79.28 dolerius, arba 0.18 procentų mažiau nei pirmadienio prekybos metu, na o už Crude barelį yra mokama po 75.23 dolerius, arba 0.32 procentais mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo šių metų pradžios jų kainos smuktelėjo atitinkamai 28.53 ir 23.63 procentais.
 
Dar nėra komentarų