DIDŽIULĖ STAIGMENA, Amerikos ekonomika paaugo dar sparčiau

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-11-25 15:35 Komentarai: (5)
Dar viena itin maloni ir nelaukta staigmena atskriejo iš už Atlanto. Po atlikto antrojo praėjusio ketvirčio Amerikos bendrojo vidaus produkto skaičiavimo paaiškėjo, jog jis paaugo dar sparčiau nei buvo skelbiama atlikus pirminį preliminarų vertinimą. Per trečią šių metų ketvirtį didžiausia pasaulyje ekonomika paaugo net 3.9 procentais.

Priminsime, kad po atlikto pirminio vertinimo buvo skelbiama, kad per praėjusį ketvirtį Amerikos bendrasis vidaus produktas paaugo 3.5 procentais. Tuo tarpu rinkoje laukta, kad po antrojo perskaičiavimo ekonomikos prieaugis sumažės iki vidutiniškai 3.3 procentų.

Atkreipiame jūsų dėmesį bei primename, kad per pirmą šių metų ketvirtį šios šalies bendrasis vidaus produktas, dalinai dėl šaltos žiemos ir sumažėjusių išlaidų sveikatos priežiūrai, susitraukė net 2.1 procentu.

Na o per antrą šių metų ketvirtį Amerikos ekonomika tikrąją to žodžio prasme atsigavo ir paaugo net 4.6 procentais. Tai tuo pačiu buvo sparčiausias augimas nuo pat 2011 metų ketvirtojo ketvirčio.

Be to, jums primename, kad šių metų pabaigoje bus paskelbti trečiojo ir tuo pačiu galutinio praėjusio ketvirčio Amerikos bendrojo vidaus produkto vertinimo duomenys.

Kaip skelbiama, spartesnį nei anksčiau manyta Amerikos ekonomikos augimą per trečią šių metų ketvirtį lėmė labiau paaugusios tiek vartotojų, tiek verslo išlaidos. Be to, paaiškėjo, jog verslo atsargos paaugo labiau nei prieš tai skelbta, kaip ir investicijos į gyvenamuosius namus.

Amerikos vartotojų išlaidos, kurios sukuria apie septyniasdešimt procentų šalies bendrojo vidaus produkto vertės, per trečią šių metų ketvirtį paaugo ne 1.8 procentais, kaip skelbta prieš tai, o pastebimai sparčiau, t.y. net 2.2 procentais. Rinkoje laukta, jog šio rodiklio prieaugis bus padidintas iki vidutiniškai 1.9 procentų.

Ketvirtį prieš tai amerikiečių išlaidos paaugo 2.5 procentais, kai per pirmą ketvirtį - 1.2 procentais.

Bendros verslo investicijos per trečią šių metų ketvirtį Amerikoje paaugo 7.1 procentu, kai po pirmo vertinimo buvo skelbiama, jog šis rodiklis pakilo 5.5 procentais.

Tuo tarpu Amerikos viešosios arba valdžios išlaidos per praėjusį ketvirtį paaugo lėčiau nei anksčiau skelbta, t.y. ne 4.6 procentais, o 4.2 procentais, be to, lėčiau ūgtelėjo ir eksporto apimtys, t.y. ne 7.8 procentais, o tik 4.9 procentais, kai importo nuosmukis buvo sumažintas, tad užsienio prekyba prieš šalies bendrojo vidaus produkto augimo prisidėjo ne 1.32 procentiniais punktais kaip skelbta prieš tai, o tik 0.78 procentiniais punktais.

Verslo atsargų prieaugis, palyginus su antruoju ketvirčiu, sumažėjo ne nuo 84.8 iki 62.8 mlrd. dolerių, o kiek mažiau, t.y. iki 79.1 mlrd. dolerių, tad tai Amerikos ekonomikos prieaugį sumažino ne 0.57 procentiniais punktais, o tik 0.1 procentiniu punktu.
 
1.   Parašė .oOo.   2014-11-25 15:41  

Reiškia amerikonai Kalakuto dieną sutiks su dar sparčiau paaugusia ekonomika.
Valio!

 
2.   Parašė zemaituks   2014-11-25 16:05  

kazkur buvau skaite ,kad Gruodi baksas stipreja.Tai hebra burs betka kad pakeltu baksiuka

 
3.   Parašė maxa   2014-11-25 16:09  

Euforija geriausias metas korekcijai. Davaj greičiau jau, mes su Sorosu ne amžini

 
4.   Parašė madwifi   2014-11-25 18:40  

prateskite iliustracijoje pavaizduota kreive

 
5.   Parašė IT17   2014-11-25 18:50  

o kam ja pratesti, XIV 03 paskutinis zinomas ketvirtis sis, t.y. XIV 04 dar nesibaige