Europos bendrovių akcijos atneš daugiau pelno nei Amerikos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-11-24 15:46 Komentarai: (0)
Europos kompanijų akcijos, lyginant jas su Amerikos bendrovių akcijomis, yra pigiausios per pastaruosius penkiolika mėnesių, skelbia Raiffeisen banko specialistai. Tai tuo pačiu, anot jų, tai reiškia, kad Europos kompanijų akcijos yra patrauklesnės.

Nuo šių metų birželį pasiekto piko Europos akcijų rinkų bendro indekso Stoxx Europe 600 vertė susitraukė apie keturis procentus, tuo tarpu vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 vertė pakilo iki naujų absoliučiai rekordinių aukštumų.

Tad verčių skirtumas tarp Europos ir Amerikos kompanijų akcijų padidėjo iki aukščiausio lygio per pastaruosius penkiolika mėnesių.

Raiffeisen banko atstovai tvirtina, jog pesimizmas Europos kompanijų akcijų atžvilgiu nuėjo per toli, ypač atsižvelgiant į bendrovių pelnų augimo potencialą.

Remiantis Bloomberg naujienų agentūros atlikta analitikų apklausa, į Stoxx Europe 600 indeksą įeinančių kompanijų pelnai per ateinančius metus ūgtels vidutiniškai dvyliką procentų, tuo tarpu į Amerikos S&P500 įeinančių bendrovių pelnai per kitus metus, remiantis ta pačia apklausa, paaugs mažiau, t.y. vidutiniškai aštuoniais procentais.

„Netrukus investuotojai padarys išvadą, kad Europoje fundamentalūs rodikliai nėra jau tokie blogi, kaip daugelis žmonių baiminasi. Įmonių pelnai buvo didesni nei daugelis tikėjosi. Todėl vertinimų skirtumas šiuo metu yra pernelyg didelis“ - pareiškė Raiffeisen Capital Management atstovas Herbert Perus.

Nuo šių metų pradžios Europos Stoxx Europe 600 indekso vertė paaugo 5.55 procentais, na o Amerikos S&P500 - 11.64 procentais.
 
Dar nėra komentarų