M.Draghi - ECB yra pasiruošęs išplėsti aktyvų supirkimo programą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-11-21 14:03 Komentarai: (1)
Europos Centrinio banko vadovas Mario Draghi šiandien pareiškė, kad jeigu nepasirodys infliacijos sugrįžimo ir augimo požymiai, jo vadovaujamo banko atstovai yra pasiruošę padidinti spaudimą ir išplėsti aktyvų supirkimo programą.

„Darysime kas yra būtina, kad kaip tik įmanoma greičiau padidintume infliaciją ir infliacijos lūkesčius” - spaudos konferencijos Frankfurte metu pareiškė jis.

„Jei dabartinė mūsų politikos trajektorija nebus pakankamai veiksminga, kad tai pasiekti, arba realizuosis rizika susijusi su infliacijos perspektyvomis, padidinsime spaudimą bei dar labiau išplėsime kanalus per kuriuos atliekame intervencijas, pakeičiant atitinkamus dydžius, tempą ir mūsų pirkinių sudėtį” - pridūrė Mario Draghi.

„Spartesnis atsigavimas per artimiausius mėnesius yra mažai tikėtinas. Infliacijos situacija euro zonoje taip pat tampa vis labiau sudėtinga” - atkreipė dėmesį Europos Centrinio banko vadovas.

Vos tik prasidėjus šios dienos Europos Centrinio banko vadovo Mario Draghi spaudos konferencijai, euras iškart ėmė pastebimai silpnėti dolerio atžvilgiu, na o euro zonos šalių obligacijų pajamingumai ėmė mažėti.

Per pietus rinkoje už vieną eurą buvo mokama po 1.24205 dolerius, arba apie vieną procentą mažiau nei vakarykštės prekybos metu. Nuo šių metų pradžios euras dolerio atžvilgiu jau atpigo net apie dešimt procentų.

Dabar rinkos dalyviai su nekantrumu lauks gruodžio mėnesį įvyksiančio Europos Centrinio banko atstovų posėdžio, kurio metu gali būti priimtas sprendimas dėl aktyvų supirkimo programos išplėtimo.
 
1.   Parašė maxa   2014-11-21 17:59  

Tai blemba net nepasikoregavo normaliai tas DAX'as Vis tempia ir tempia