Aukso kainos dugnas bus pasiektas ties 900 dolerių už unciją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-11-18 18:14 Komentarai: (2)
Aukso rinkai reikalingas tolesnis dar didesnis atvėsimas tam, kad korekciją šioje rinkoje galėtume laikyti užsibaigusia, mano aukso rinkos žinovas bei Gluskin Sheff atstovas David Rosenberg.

Anot jo, tai, kad aukso rinkoje vis dar vyrauja spekuliacijos, rodo spekuliantų turimų grynųjų pozicijų skaičius, t.y. longų ir šortų pozicijų skirtumas. Remiantis naujausiais duomenimis, spekuliantai turėjo 196 tūkstančius longo pozicijų, t.y. šiuo atveju kurios leistų uždirbti iš aukso kainos didėjimo ir tik 95 tūkstančius šortų pozicijų, kurios leistų uždirbti iš aukso kainos kritimo.

David Rosenberg teigia, kad apie spekuliantų kapituliaciją galima bus kalbėti tada, kuomet jų turimų pozicijų skaičius, kuris leistų uždirbti iš aukso kainos kilimo, taps mažesnis už turimų pozicijų skaičių, kurios leistų uždirbti iš minėto vertingojo metalo kainos kritimo.

„Kad tai nutiktų, aukso kaina ko gero turėtų sumažėti iki devynių šimtų dolerių už Trojos unciją. Tai tuo pačiu sukeltų problemų aukso kasėjams, na o tai galėtų sukelti konsolidacijos bangą” – pabrėžė aukso rinkos žinovas bei Gluskin Sheff atstovas.

Jei ši David Rosenberg prognozė išsipildytų, tai reikštų, jog aukso kainą nuo 2011 metų rudenį pasiekto piko susitrauktų daugiau nei penkiasdešimt procentų.

Šiuo metu rinkoje už Trojos unciją aukso yra mokama po 1194.4 dolerius, arba 0.66 procentais daugiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu. Nuo šių metų pradžios šis vertingasis metalas atpigo apie vieną procentą, na o per paskutinius tris mėnesius jo kaina rinkoje smuktelėjo apie aštuonis procentus.
 
1.   Parašė sfinksasFX   2014-11-18 18:21  

tokiu pezalu dar neteko skaityti . totalus briedas

 
2.   Parašė markus   2014-11-18 20:16  

visi nori uzdirbti....kaip ten rusai sako..gudruolis - pries aviu banda,bet gudruolis pries save-avis.