Amerikoje krito pramonės produkcija

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-11-17 17:08 Komentarai: (0)
Šiandien paaiškėjo, kad spalį Amerikoje netikėtai smuktelėjo pramonės produkcija. Ji krito 0.1 procentu, kai ekonomistai prognozavo, jog šis rodiklis ūgtels vidutiniškai 0.2 procentais.

Mėnesį prieš tai pramonės produkcija šalyje paaugo 0.8 procentais, nors anksčiau skelbta, kad padidėjo vienu procentu.

Tuo tarpu gamybos apimtys Amerikos fabrikuose spalį, kaip ir laukta rinkoje bei kaip ir mėnesį prieš tai, paaugo 0.2 procentais. Nors prieš tai skelbta, jog šis rodiklis per rugsėjį paaugo 0.5 procentais.

Automobilių ir kitų motorinių transporto priemonių ir jų dalių gamybos apimtys šalyje spalį smuktelėjo jau trečią mėnesį iš eilės, šįkart 1.2 procentais, kai mėnesį prieš tai - 1.9 procentais. Atmetus jų gamybos įtaką, pramonės produkcija Amerikoje praėjusį mėnesį paaugo 0.2 procentais.

Verslo įrangos gamybos apimtys praėjusį mėnesį paaugo 0.6 procentais, kai rugsėjį smuktelėjo 0.4 procentais. Mašinų ir įrengimų gamybos apimtys spalį taip pat paaugo. Tuo tarpu vartotojams skirtų prekių ir produktų gamybos apimtys praėjusį mėnesį smuko 0.2 procentais, komunalinių paslaugų susitraukė 0.7 procentais, kai rugsėjį paaugo 4.2 procentais.

Kasybos ir gavybos sektoriaus veiklos apimtys spalį smuko 0.9 procentais, arba labiausiai per pastaruosius vienerius metus.
 
Dar nėra komentarų