MALONI STAIGMENA, Amerikos ekonomika paaugo sparčiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-30 14:34 Komentarai: (8)
Remiantis pirmine preliminaria informacija, per trečią šių metų ketvirtį Amerikos ekonomika, kuri yra didžiausia pasaulyje, ūgtelėjo 3.5 procentais, kai rinkoje laukta, jog ji paaugs vidutiniškai trim procentais.

Priminsime jums, kad per antrą šių metų ketvirtį Amerikos ekonomika tikrąją to žodžio prasme atsigavo ir paaugo net 4.6 procentais. Tai tuo pačiu buvo sparčiausias augimas nuo pat 2011 metų ketvirtojo ketvirčio.

Be to, atkreipiame jūsų dėmesį bei primename, kad per pirmą šių metų ketvirtį šios šalies bendrasis vidaus produktas, dalinai dėl šaltos žiemos ir sumažėjusių išlaidų sveikatos priežiūrai, susitraukė net 2.1 procentu.

Tuo pačiu primename, kad tai tik pirminis praėjusio ketvirčio Amerikos bendrojo vidaus produkto vertinimas, na o dar laukia du papildomi perskaičiavimai, kurių rezultatai atitinkamai bus paskelbti lapkričio ir gruodžio mėnesių pabaigoje.

Per antrą ir trečiąjį šių metų ketvirtį užfiksuotas Amerikos ekonomikos augimas buvo sparčiausias nuo pat 2003 metų antrojo pusmečio.

Kaip teigiama, labiausiai prie per praėjusį ketvirtį pasiekto Amerikos ekonomikos augimo tempo prisidėjo dėl smukusio importo buvęs mažesnis šalies užsienio prekybos deficitas bei padidėjusios valdžios išlaidos gynybai.

Tuo tarpu verslo investicijų, vartojimo išlaidų bei gyvenamųjų namų statybų apimčių augimas, palyginus su antruoju šių metų ketvirčiu, kiek prislopo.

Amerikos vartotojų išlaidos, kurios sukuria apie septyniasdešimt procentų šalies bendrojo vidaus produkto vertės, per trečią šių metų ketvirtį paaugo 1.8 procentais, kai rinkoje laukta, jog šis rodiklis padidės vidutiniškai 1.9 procentais. Ketvirtį prieš tai amerikiečių išlaidos paaugo 2.5 procentais, kai per pirmą ketvirtį - 1.2 procentais.

Per praėjusį ketvirtį vartotojų išlaidos prie Amerikos bendrojo vidaus produkto prieaugio prisidėjo 1.22 procentiniais punktais.

Dėl kaip minėta net 16 procentų padidėjusių išlaidų gynybai, Amerikos valdžios išlaidos per trečią šių metų ketvirtį ūgtelėjo 4.6 procentais, arba labiausiai nuo pat 2009 metų antrojo ketvirčio. Šių išlaidų augimas taip pat prisidėjo prie spartesnio ekonomikos prieaugio.

Per praėjusį ketvirtį, lyginant su antruoju šių metų ketvirčiu, dėl sumažėjusio naftos importo ir kitų vartojimo produktų, Amerikos užsienio prekybos deficitas smuktelėjo nuo 460.4 iki 409.9 mlrd. dolerių. Eksporto apimtys per trečią ketvirtį paaugo 7.8 procentais, na o importo apimtys smuko 1.7 procentais. Sumažėjęs užsienio prekybos deficitas prie ekonomikos prieaugio prisidėjo 1.3 procentiniais punktais.

Verslo investicijos į įrangą ir įrengimus per praėjusį ketvirtį Amerikoje paaugo 7.2 procentais, kai rinkoje laukta, jog šio rodiklio augimas antrą ketvirtį iš eilės bus dviženklis. Verslo investicijų į infrastruktūrą ir intelektinę nuosavybę augimas per trečią šių metų ketvirtį taip pat prislopo.

Išlaidų gyvenamųjų namų statyboms augimas per praėjusį ketvirtį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, prislopo nuo 8.8 iki 1.8 procentų.

Tuo tarpu verslo atsargų prieaugis, palyginus su antruoju ketvirčiu, sumažėjo nuo 84.8 iki 62.8 mlrd. dolerių ir tai šalies ekonomikos augimą per praėjusį ketvirtį sumažino 0.57 procentiniais punktais, kai per antrą ketvirtį verslo atsargų pokytis prie augimo prisidėjo 1.42 procentiniais punktais.
 
1.   Parašė .oOo.   2014-10-30 14:42  

Labai daug  malonumų paskutiniu laiku...

 
2.   Parašė rimtas   2014-10-30 14:59  

Ot tai krashins dabar po tokių naujienų

 
3.   Parašė maxa   2014-10-30 14:59  

Velniop. Apskritai traukiuos ligi tradicinio gruodžio mėn raliuko (jeigu bus). Per daug kintamųjų.

 
4.   Parašė GiPi   2014-10-30 15:01  

Pliusas už iliustraciją

 
5.   Parašė Droidas   2014-10-30 15:21  

Nejuokaukite. Amerika žlunga, vyksta hyperinfliacija, doleriais greit klijuosim sienas.
Kur ekspertas Paršiukas, Ashamano mokinys? Ką jis atsakys?

 
6.   Parašė focus   2014-10-30 15:29  

Droidai apsispręsk pagaliau, tai tu už dolerius ar už bitcoinus? O tai mėtaisi kaip teniso kamuoliukas

 
7.   Parašė maxa   2014-10-30 15:37  

focus, jis už chaliavą, kaip suprantu. Kur nereik dirbti, o tik alų šmaukšti. Ir kad primokėtų už tai dar.

 
8.   Parašė markus   2014-10-30 18:10  

as ir ne pries chaliava,kur nereiktu dirbt,ir alus skanu...tik kad nesigauna taip,nes uz tai nemoka,bet uz javainiu skola chaina pachalina ir pachalina,o droidas ne asmenybe, o FED ismanioji programele automatiskai atsakinejanti i rupimus klausimus.