G.Soros - Rusija kelia grėsmę Europai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-29 16:44 Komentarai: (0)
Agresyvus Rusijos prezidento Vladimiro Putino nacionalizmas kelia grėsmę vertybėms ir principams, remiantis kuriais buvo sukurta Europos sąjunga. Visa tai kelia egzistensinę grėsmę, pareiškė gerai žinomas invetuotojas, milijardierius ir filantropas George Soros.

Jis tuo pačiu atkreipia dėmesį, kad Rusijos prezidento išsakomai nuomonei ir požiūriui pritaria ir kai kurių Europos sąjungos šalių vadovai bei politikai.

„Tai prieštarauja Vakarų liberalios demokratijos modeliui. Europa susiduria su iššūkiu. Nei Europos lyderiai, nei sąjungos piliečiai nepakankamai aiškiai suvokia šią problemą, arba nežino kaip elgtis” – pabrėžė George Soros.

Pasak minimo investuotojo, Rusija grindžia savo strategija jėgos panaudojimu, na o agresija pasireiškia tiek šalies viduje, tiek ir išorėje arba užsienyje, ir tai yra visiškai priešinga Europoje galiojančiam teisinės valstybinės principui.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad yra pavojingos ir krizės, iš kurios euro zona sunkiai išeina, pasekmės. Kilusi krizė sukėlė nepasitenkinimą tarp šalių piliečių, o tai tuo pačiu sumažino pasitikėjimą Europos sąjunga ir bei sumažino tikėjimą jos fundamentais.

„Krizė euro zonoje truko per ilgai ir buvo apleista. Vietoj vienybės ir bendradarbiavimo, mes susiduriame su kažkuo visiškai priešingu” – The Guardian leidiniui sakė George Soros.

Minimas investuotojas bei milijardierius tuo pačiu perspėjo, jog Ukrainos žlugimas - tai būtų didelis praradimas tiek Europos sąjungai, tiek NATO ir Amerikai.

Jis paragino Vakarų šalis suteikti Ukrainai kuo didesnę paramą, t.y. pradžiai paskolinti jai mažiausiai 20 mlrd. dolerių, bei tuo pačiu pažadėti, kad esant reikalui, bus skolinama ir daugiau.

Panašūs straipsniai:

(Europa,ekonomika,finansai)

2024-04-18 » Juanis kyla SWIFT sistemoje
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės

 
Dar nėra komentarų