Tęsiasi rublio išpardavimas, pasiekti nauji rekordai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-24 14:04 Komentarai: (0)
Rusijos nacionalinės valiutos rublio vertė, net nepaisant šalies Centrinio banko pastangų ir toliau tiek dolerio, tiek euro atžvilgiu vis labiau krenta. Šiandien abiejų minėtų valiutų atžvilgiu rublis nusirito iki absoliučiai naujų rekordinių žemumų, ir dugno regis dar nematyti.

Tikėtinas Rusijos ekonomikos sulėtėjimas bei realus jos kritimas lemia tai, kad rinkos dalyviai ir ko gero patys rusai vis intensyviau savo turimus rublius maino į užsienio valiutas.

Šios šalies ekonomikai be jokios abejonės kenkia tiek konfliktas Ukrainoje, kuris lėmė Vakarų sankcijų pritaikymą Rusijai bei jos atsaką uždraudžiant iš Vakarų šalių importuoti maisto produktus, tiek ir tai, kad atpigo nafta ir kai kurios kitos ne vien energijos srities žaliavos.

Vien per šį mėnesį Rusijos Centrinis bankas bandydamas pristabdyti rublio vertės kritimą, nes apie pigimo sustabdymą ko gero nelabai galima kalbėti, jau išleido net virš penkiolikos milijardų dolerių, tačiau rublio vertė ir toliau krenta. Tiesa, jei nebūtų šių Centrinio banko intervencijų valiutų rinkoje, padėtis ko gero būtų dar blogesnė.

Kaip minėta, šiandien tiek Amerikos doleris, tiek euro zonos bendra valiuta euras Rusijos nacionalinės valiutos atžvilgiu pabrango iki naujų absoliučiai rekordinių lygių, t.y. atitinkamai iki 41.9904 rublių už vieną dolerį ir iki 53.122 rublių už vieną eurą.

Šiuo metu rinkoje už vieną dolerį yra mokama po 41.9724 rublius, arba 0.62 procentais daugiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu, na o už vieną eurą mokama po 53.092 rublius, arba 0.59 procentais daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo šių metų pradžios abi minėtos valiutos Rusijos nacionalinės valiutos atžvilgiu pabrango atitinkamai net 27.8 ir 17.3 procentais.
 
Dar nėra komentarų