IBM veiklos rezultatai prastesni nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-20 17:31 Komentarai: (0)
Amerikos informacinių technologijų sektoriaus milžinė IBM pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie pablogėjo ir buvo prastesni nei laukta rinkoje. Nieko stebėtino, jog šios dienos prekybos metu jos akcijos Niujorko biržoje pastebimai pinga: IBM 169.95 (-6.65%).

Per trečią šių metų ketvirtį minimos bendrovės pajamos siekė 22,397 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo keturiais procentais mažiau. Tai jau net dešimtas ketvirtis iš eilės kai mažėja IBM ketvirčio pajamos.

Rinkoje laukta, jog jos sieks vidutiniškai 23.37 mlrd. dolerių.

Per minimą laikotarpį dėl išlaidų susijusių su nutraukiama veiklą, IBM ketvirčio grynasis pelnas siekė vos 18 mln. dolerių arba du centus akcijai. Atmetus vienkartinio pobūdžio išlaidas, t.y. pelnas akcijai iš pagrindinės veiklos per praėjusį kevirtį sudarė 3.68 dolerius, kai prieš metus jis siekė 4.08 dolerius.

Rinkoje laukta, jog jis sieks vidutiniškai net 4.31 dolerį.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių IBM pajamos siekia 68,68 mlrd. dolerių, na o grynasis pelnas sudaro 6,539 mlrd. dolerių. Prieš metus buvo atitinkamai 70,982 ir 10,299 mlrd. dolerių.

Be to, kompanijos vadovybė pranešė, kad nepavyks pasiekti savo užsibrėžtų tikslų, t.y. kad per kitus metus pelnas iš veiklos akcijai siektų dvidešimt dolerių. Tuo tarpu šiais metais pelnas akcijai iš veiklos turėtų būti maždaug 2 - 4 procentais mažesnis nei praėjusiais metais, kuomet jis sudarė 16.64 dolerius. Kai anksčiau buvo tikimąsi, kad per šiuos metus pelnas akcijai sieks nemažiau nei aštuoniolika dolerių.

Nuo šių metų pradžios IBM akcijos atpigo dešimt procentų, na o per pastaruosius vienerius metus - apie tris procentus. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai smuko virš vieno procento ir paaugo virš šešių procentų.
 
Dar nėra komentarų