2014 metų Paryžiaus Auto šou (2 dalis)

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Paryžiaus Auto šou parodoje šiemet pristatoma net šimtas pasaulinių naujų, įvairių bei įspūdingų prabangių automobilių, taip pat elektrinės ir hibridinės transporto priemonės.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-18 01:21 Komentarai: (1)
Šių metų Prancūzijos sostinėje Paryžiuje surengtą Auto šou arba automobilių parodą, kuri vyks penkiolika dienų, t.y. spalio 4 - 19 dienomis, turėtų aplankyti keli milijonai žmonių. Šioje parodoje pristatoma net šimtas pasaulinių naujų, įvairių bei įspūdingų prabangių automobilių, taip pat elektrinės ir hibridinės transporto priemonės. Tad šįkart laisvalaikio rublikoje pasižvalgykime po 2014 metų Paryžiaus Auto šou bei apžvelkime koncepcinius modelius.

Lamborghini Asterion LPI 910-4 Concept

Lamborghini kompanija visuomet turi kuo pasigirti ir ką parodyti. Prancūzijoje vykstančioje parodoje jie pristatė savo hibridinį Asterion LPI 910-4 Concept koncepcinį modelį. Tai dar vienas įspūdingas, itin greitas ir sportiškas automobilis.

Lamborghini Asterion LPI 910-4 Concept koncepciniame automobilyje yra įmontuotas 5.2 litrų V10 variklis bei dar trys elektriniai varikliai, na o bendras pajėgumas siekia net 910 arklio galių. Kompanija teigia, kad šis automobilis gali važiuoti naudodamas vien tik elektrinius variklius. Tokiu būdu miesto režimu galima nuvažiuoti apie penkiasdešimt kilometrų, na o maksimalus galimas greitis siekia 126 kilometrus per valandą.

Taip pat įdiegta septynių pavarų dvigubos sankabos automatinė greičių dėžė. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas vos per tris sekundes. Maksimalus šio automobilio galimas greitis siekia 320 kilometrų per valandą.

Audi TT Sportback Concept

Vokietijos automobilių gamintoja Audi šių metų Paryžiaus automobilių parodoje pristatė savo TT Sportback Concept koncepcinį modelį. Šis automobilis už įprastą TT modelį yra ilgesnis, platesnis ir žemesnis. Tai sportinis sedanas.

Audi TT Sportback Concept modelyje įmontuotas dviejų litrų turbo keturių cilindrų bei apie keturių šimtų arklio galių variklis. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 3.9 sekundes. Taip pat įdiegta septynių pavarų dvigubos sankabos transmisija.

Kaip pareiškė vienas Audi kompanijos vadovų Ulrich Hackenberg: „Tai naujas galimos TT šeimos narys“

Jis tuo pačiu pabrėžė, kad šio modelio dizainas dar gali būti koreguojamas, t.y. gali atsirasti naujų detalių. Audi TT Sportback Concept koncepcinis modelis iš tiesų gali tapti serijinės gamybos modeliu.

Volkswagen XL Sport Concept

Volkswagen pristatė itin futuristinį savo XL Sport Concept koncepcinį modelį. Tai nuostabus ir tuo pačiu nerealus Volkswagen inžinerijos ir Ducati galios derinys.

Volkswagen XL Sport Concept modelyje yra įmontuotas dviejų cilindrų maždaug dviejų šimtų arklio galių variklis. Tai Ducati 1199 Superleggera motocikle naudotas variklis. Šis konceptinis automobilis nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitį pasiekia per 5.7 sekundes. Maksimalus galimas greitis siekia 270 kilometrų per valandą. Taip pat įmontuota septynių pavarų dvigubos sankabos automatinė greičių dėžė.

Tai turbūt lengviausias ir labiausiai aerodinamiškas efektyvus sportinis automobilis visoje planetoje. Nors tai koncepcinis automobilis, tačiau labai realu, jog jis bus pasiūlytas pirkėjams, bet bus pagamintas limituotas jų skaičius.

Infiniti Q80 Inspiration Concept

Šių metų Paryžiaus Auto šou buvo pristatytas Infiniti Q80 Inspiration Concept koncepcinis modelis. Tai įspūdingų technologijų ir dizaino sedanas. Tai ateities Infiniti sedanų vizija.

Šiame koncepciniame modelyje įmontuotas trijų litrų dvigubas turbo V6 variklis bei elektrinis variklis, kurių bendras pajėgumas 550 arklio galių. Tai visiškai naujas aliuminio pagrindu variklis, kuris yra dalis naujos variklių šeimos, kuri turėtų būti pristatyta per artimiausius dvejus metus. Šiame automobilyje įmontuota devynių pavarų automatinė greičių dėžė bei papildoma hibridinė sistema.

Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per keturias sekundes, na o maksimalus elektoriniu būdu ribotas greitis siekia 250 kilometrų per valandą.

Taip, Infiniti Q80 Inspiration Concept - tai kol kas tik koncepcinis modelis, tačiau kompanija neslepia, kad planuoja įžengti į prabangaus sedano segmentą bei pasiūlyti platų asortimentą.

Toyota C-HR Concept

Didžiausia Japonijos automobilių gamintoja Toyota Prancūzijos sostinėje vykstančioje automobilių parodoje pristatė savo koncepcinį C-HR Concept visureigį. Šis modelis parodo būsimą Toyota automobilių dizaino viziją.

Toyota C-HR Concept - tai visureigis, kurį smagu vairuoti. Nauja agresyvi išvaizda - tai tarsi deimanto architektūros stilius. Kompanijos vadovybė teigė, jog planuoja ateityje pradėti šio modelio masinę gamybą, žinoma, jis bus dar tobulinamas.

Kompanija iš Japonijos pateikė itin nedaug informacijos apie šį koncepcinį modelį, ypač kalbant apie techninius jo parametrus. Tačiau tuo pačiu buvo patvirtinta, jog tai bus visiškai naujas hibridinis variantas, su ypač pagerintu kuro naudojimo efektyvumu.

Nissan Pulsar NISMO Concept

Šių metų Paryžiaus Auto šou dar viena automobilių gamintoja iš Japonijos Nissan pristatė savo Pulsar NISMO Concept koncepcinį modelį. Tai NISMO serijos ateities atvaizdas bei itin lauktas modelis.

Nissan nepateikė jokių techninių duomenų apie šį koncepcinį modelį, tačiau jei jis pasirodys gamyboje, bus ko gero pasiūlytas 1.6 litrų keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas turėtų siekti apie du šimtus arklio galių arba kiek didesnis.

Bet kokiu atveju tai iš ties gerai atrodantis sportinio tipo Nissan koncepcinis modelis. Automobilio vidus itin sportiškas, bet tuo pačiu stilingas. Be to, panaudotos geriausios detalės iš ankstesnių modelių bei be jokios abejonės atlikti esminiai patobulinimai.

Citroen DS Divine Concept

Žinoma, Paryžiuje vykstančioje parodoje savo koncepcinį modelį pristatė ir vietinė Prancūzijos automobilių gamintoja Citroen. Taigi, minėta kompanija pademonstravo savo DS Divine Concept modelį, kuris parodo būsimą DS modelių stiliaus kryptį.

Tai itin stilingas ir žavingas koncepcinis modelis. Šiame Citroen DS Divine Concept koncepciniame modelyje įmontuotas 1.6 litrų turbo keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas 267 arklio galios.

Labai tikėtina, jog ateityje pasirodys gamybinė šio koncepcinio modelio versija, tačiau ko gero dar teks kažkiek palaukti. Be to, kaip teigiama, Citroen kompanija sukurs atskirą DS padalinį, t.y. automobilių gamybos prekės ženklą.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais

Panašūs straipsniai:

(Laisvalaikis,hobis,automobiliai)

2024-02-03 » Didžiausias pajamas uždirbę pasaulio futbolo klubai
2023-01-29 » Elektromobilių gamintojų apžvalga
2021-06-12 » UEFA Euro 2020
2021-01-30 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2020-02-15 » Lašišų ir šlakių žūklė žiemą - pavasarį
2020-01-18 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2019-10-26 » 2019 metų Tokijo automobilių paroda
2019-09-14 » Frankfurto automobilių paroda
2019-08-31 » 2019 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas
2019-07-27 » 2019 metais patys vertingiausi sporto klubai pasaulyje. Jau ketvirtus metus iš eilės pačiu vertingiausiu pasaulyje sporto klubu buvo pripažintas amerikietiškojo futbolo atstovas Dalaso Cowboys.

 
1.   Parašė reboot   2014-10-19 08:40  

O! VW ir ūkininkams pasiūlys sportinį automobilį! Galės greičiau nulėkti pas Juozapą bambalio papildyti;)
O Citronas nepamiršo Barbių