Morgan Stanley pelnas šoktelėjo beveik dvigubai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-17 16:13 Komentarai: (0)
Investicinis bankas Morgan Stanley šiandien pristatė savo trečiojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus, kurie pradžiugino. Tiek banko pajamos, tiek pelnas ūgtelėjo, na o pastarasis dar ir viršijo lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos brangsta: Morgan Stanley 33.76 (3.78%).

Per praėjusį ketvirtį minimo banko grynasis pelnas pašoko nuo 906 mln. dolerių iki net 1,713 mlrd. dolerių arba iki 84 centų akcijai. Ketvirtį prieš tai banko ketvirčio pelnas sudarė 1,9 mlrd. dolerių.

Pakoreguotas Morgan Stanley ketvirčio pelnas akcijai sudarė 65 centus, kai rinkoje laukta, jog jis sieks vidutiniškai 54 centus.

Banko grynosios pajamos per trečią šių metų ketvirtį sudarė 8,907 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo dvylika procentų daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, pajamos paaugo trim procentais.

Kalbant apie atskirus padalinius, tai per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, Institucinių vertybinių popierių padalinio ikimokestinis pelnas pašoko nuo 324 mln. dolerių iki 1,098 mlrd. dolerių, kai ketvirtį prieš tai sudarė 961 mln. dolerių. Aktyvų valdymo ikimokestinis pelnas atitinkamai paaugo ketvirtadaliu ir devyniais procentais iki 836 mln. dolerių, na o investicijų valdymo smuko 37 ir 8 procentais iki 188 mln. dolerių.

Bendrai po pirmų trijų šių metų ketvirčių Morgan Stanley banko grynasis pelnas sudaro 5,117 mlrd. dolerių, na o pajamos siekia 26,462 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas paaugo 80 procentų, na o pajamos - septyniais procentais.

Nuo šių metų pradžios minimo banko akcijų vertė pakilo apie keturis procentus, na o per pastaruosius vienerius metus padidėjo virš šešiolikos procentų.
 
Dar nėra komentarų