Nafta atpigo pernelyg stipriai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-17 12:56 Komentarai: (1)
Investicinio banko Goldman Sachs analitikai pareiškė, kad šiuo metu nafta rinkoje jau yra atpigusi pernelyg stipriai, nes rinkoje nėra tokio didelio jos pertekliaus, kuris galėtų pagrįstį tokį pastebimą jos kainos kritimą.

„Šiuo metu nėra naftos pertekliaus, tai tik lūkesčiai“ - teigiama minimo banko pranešime.

Goldman Sachs analitikai atkreipia dėmesį, kad kuo žemiau krenta naftos kaina, tuo mažesnis noras yra ją kaupti ir saugoti. Tad atsižvelgiant į tai, trumpalaikiame laikotarpyje galime laukti jos atsargų mažėjimo, o tai tuo pačiu gali sukelti naftos kainų augimą.

Minimo banko atstovai apskaičiavo, jog naftos kainos sumažėjimas dešimt procentų, padidina šios žaliavos vartojimą 0,15 procentų.

Nuo šių metų birželio Brent rūšies žaliavinė nafta jau atpigo net beveik trisdešimt procentų, na o tai tuo pačiu šios žaliavos vartojimą gali padidinti beveik 500 tūkstančių barelių per dieną.

Goldman Sachs banko atstovai nėra vieninteliai, kurie pastaruoju metu ėmė teigti, jog nafta atpigo per daug. Kiek anksčiau apie galimą naftos kainos atšokimą užsiminė BNP Paribas ir Bank of America bankų atstovai.

Tuo tarpu šiandieninės prekybos metu rinkoje Crude nafta brangsta. Štai už barelį šios rūšies žaliavinės naftos yra mokama po 83.59 dolerius, arba 0.61 procentu daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu, na o už Brent barelį yra mokama po 86.6 dolerius, arba 0.21 procentu mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

Nuo šių metų pradžios Crude nafta atpigo virš penkiolikos procentų, na o Brent - 21.9 procentais.
 
1.   Parašė maxa   2014-10-17 13:11  

„Šiuo metu nėra naftos pertekliaus, tai tik lūkesčiai“ - teigiama minimo banko pranešime.


Nėra? Galima ištaisyti! Va kai kurių išsigelbėjimas ir prakeikimas, tik spėk pumpuoti:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Venezuela_Oil_Reserves.png