Goldman Sachs - formoje, vėl maloniai nustebino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-16 15:55 Komentarai: (0)
Investicinis bankas Goldman Sachs pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog jis ir toliau išlieka itin geroje formoje, t.y. vėl maloniai nustebino, nes pelnas ūgtelėjo bei pastebimai viršijo lūkesčius. Tačiau nepaisant to, prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos pinga: Goldman Sachs 171.00 (-3.52%).

Minimam bankui per trečią šių metų ketvirtį pavyko uždirbti 2,241 mlrd. dolerių arba 4.57 dolerius akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 48 procentais daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, dešimt procentų daugiau.

Rinkoje buvo laukiama, kad Goldman Sachs ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai tik 3.21 dolerį.

Banko pelnas pagrinde ūgtelėjo dėl to, jog pajamos paaugo sparčiau nei padidėjo išlaidos. Per praėjusį ketvirtį jo grynosios pajamos sudarė 8,387 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo ketvirtadaliu daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, aštuoniais procentais mažiau.

Institucinių klientų paslaugų padalinio grynosios pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 3,772 mlrd. dolerių, kas palyginus su praėjusių metų trečiuoju ketvirčiu, buvo beveik trečdaliu daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, dviem procentais mažiau. Goldman Sachs banko Investavimo ir skolinimo padalinio grynosios pajamos atitinkamai paaugo penkiolika procentų bei smuko aštuoniolika procentų iki 1,692 mlrd. dolerių.

Investicinės bankininkystės padalinio grynosios pajamos atitinkamai paaugo 26 procentais ir smuko 18 procentų iki 1,464 mlrd. dolerių, na o Investicijų valdymo padalinio grynosios pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 1,459 mlrd. dolerių, kas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo penktadaliu daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, vienu procentu daugiau.

Banko ketvirčio dividendai akcijai buvo padidinti penkiais procentais.

Bendrai po pirmų devynių mėnesių Goldman Sachs banko grynasis pelnas sudaro 6,311 mlrd. dolerių, na o grynosios pajamos siekia 26,84 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas paaugo vienuolika procentų, na o pajamos pakilo šešiais procentais.

Nuo šių metų pradžios jo akcijų kaina Niujorko biržoje nepakito, na o per pastaruosius vienerius metus paaugo vienuolika procentų.
 
Dar nėra komentarų