Euras pigs nuosekliau nei krizės metu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-01 13:53 Komentarai: (0)
Iki kitų metų vidurio euras Amerikos valiutos dolerio atžvilgiu atpigs dar penkiais procentais, tačiau bendros euro zonos valiutos pigimas nebus toks dramatiškas kaip krizės metu, prognozuoja Nomura banko specialistai.

Įvertinus tai, kad Europos Centrinis bankas paskelbė apie tai, jog dar aktyviau švelnins pinigų politiką euro zonoje, na o Amerikos Federalinis Rezervų bankas jau netrukus nutrauks aktyvų supirkimo programą, iki kitų metų birželio pabaigos euras dolerio atžvilgiu atpigs iki 1,2 dolerių, prognozuoja minimo banko atstovai.

Tuo pačiu tai reiškia, kad bendra euro zonos valiuta, po to, kai nuo šių metų pradžios dolerio atžvilgiu jau atpigo virš aštuonių procentų iki 1,26 dolerių už vieną eurą, ir toliau pigs. Nomura banko specialistai tikina, kad euras ir toliau silpnės nuosekliai todėl, nes tokio scenarijaus tikisi didieji rinkos žaidėjai.

„Žmonės tikisi, kad euras silpnės, tačiau nedrastiškai. Šį kartą pagrindinė tema yra palūkanų normų skirtumo tarp euro zonos ir Amerikos didėjimas, o ne krizė“ - atkreipė dėmesį Nomura banko valiutų rinkos strategas Yunosuke Ikeda.

Praėjusią savaitę pozicijų skaičius, jog euras silpnės, buvo 142 tūkstančiais didesnis už pozicijų, jog euras stiprės, ir tai tuo pačiu yra didžiausias skirtumas nuo pat 2012 metų liepos mėnesio.

Šiandieninės prekybos metu rinkoje už vieną eurą yra mokama po 1.25974 dolerius, t.y. 0.27 procentais mažiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu. Vien per pastaruosius tris mėnesius euras dolerio atžvilgiu atpigo 7.91 procentu.
 
Dar nėra komentarų