Fed kritikai patyrė triuškinantį pralaimėjimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-09-29 14:40 Komentarai: (5)
Investuotojai, ekonomistai, finansų rinkų žinovai ir apžvalgininkai, kurie perspėjo, jog neeilinė ekonomikos skatinimo programa sukels katastrofą, patyrė triuškinantį pralaimėjimą.

Praėjus beveik penkeriems metams po to, kai Amerikos Federalinis Rezervų bankas pradėjo įgyvendinti pirmąją aktyvų supirkimo (QE) programą, didžiausi ir aktyviausi Fed kritikai patyrė galutinį pažeminimą arba sutriuškinimą.

Amerikos Centrinio banko įgyvendintas tris kiekybinio pinigų politikos švelninimo programas lydėjo nuolatiniai perspėjimai apie gresiančią nekontroliuojamą infliaciją, palūkanų normų šuolį bei perspėjimai apie dolerio žlugimą.

Nei vienas iš šių perspėjimų nepasitvirtino. Maža to, doleris tapo viena iš stipriausių valiutų pasaulyje. Na o vien per paskutinius tris mėnesius doleris euro atžvilgiu sustiprėjo net apie aštuonis procentus, na o nuo metų pradžios - 8.42 procentais.

Dolerio stiprėjimą lemia ir tai, kad Amerikos rinkoje po truputi didėja trumpalaikės palūkanų normos. Kai kurioje nors šalyje ima didėti palūkanos, tos šalies valiutos turėjimas investuotojams yra patrauklesnis nei turėjimas tų šalių valiutų, kuriose palūkanos mažėja.

„Politika Amerikoje nebuvo tobula, tačiau dabar mes matome, kokie protingi buvo amerikiečiai, kurie anksčiau ir agresyviau ėmė švelninti pinigų politiką. Kitos didžiosios ekonomikos, t.y. euro zona ir Japonija, dar turės nueiti ilgą kelią. Tad nenuostabu, kad doleris yra augimo fazėje“ - atkreipė dėmesį BusinessInsider specialistai.
 
1.   Parašė Droidas   2014-09-29 16:21  

Kur FED ir Amerikos klykiantys kritikai?

Spausdina spausdina trilijonais, doleris popierius, klijuosim tualetus vai vai.
Konspiratoriai kaip visada - tik parodė savo kvailumą.
Tai neišgydoma, deja.

 
2.   Parašė youngcat   2014-09-29 17:18  

QE nesukele katastrofos ar USD zlugimo kol kas, tai tiesa. Bet ar tai padejo ekonomikai tai neaisku. Manau ji ir be QE galetu taip pat atsistoti. Matau tik viena gera QE darba - turtingesnius padare dar turtingesniais.

 
3.   Parašė IT17   2014-09-29 17:39  

bet kokiu atveju, jav yra keliais zingsniais toliau nei euro zona...

 
4.   Parašė markus   2014-09-29 17:47  

butent...o pas droida tik viena programa instaliuota,vadinama FED forever, cia tau jau tikrai nepagydoma.

 
5.   Parašė centaspocento   2014-09-29 22:04  

O tai kas nors tokio įvyko, kad tos prognozuotos nelaimės atšaukiamos visiems laikams? Infliacija juk laisvai galima bet kada. Jos iki šiol nebuvo vien todėl, kad pinigai nepasiekė realios ekonomikos, o cirkuliavo tarp išrinktųjų. Pradėtų bankai skolinti kaip pirmiau, infliacija pasirodytų staigiai.