Europoje ir vėl ūgtelėjo naujų automobilių pardavimai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-09-17 12:07 Komentarai: (0)
Praėjusį mėnesį Europoje ir vėl ūgtelėjo naujų automobilių pardavimų apimtys, be to, tai jau net dvyliktas mėnesis iš eilės, kai taip nutinka. Kai kurie automobilių gamintojai sumažino kainas, ir tai buvo vienas iš esminių veiksnių, kuris skatino įsigyti naują automobilį.

Remiantis Europos automobilių gamintojų asociacijos duomenimis, per praėjusį mėnesį Europoje buvo užregistruota 701,118 tūkstančių naujų automobilių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 1.8 procentais daugiau. Tuo pačiu tai lėčiausias šio rodiklio prieaugis šiais metais. Liepą naujų automobilių pardavimai pakilo 5.6 procentais iki 1.08 milijonų.

Bendrai per pirmus aštuonis šių metų mėnesius Europoje buvo parduota 8.64 mln. naujų automobilių, arba 5.8 procentais daugiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį.

Kaip minėta, naujų automobilių pardavimai senajame žemyne jau ūgtelėjo net dvyliktą mėnesį iš eilės, prieš tai ilgiausias toks laikotarpis buvo užfiksuotas nuo 2009 metų birželio iki 2010 metų kovo.

Kalbant apie didžiausias Europos automobilių rinkas, tai rugpjūtį naujų automobilių pardavimai Didžiojoje Britanijoje paaugo 9,4 procentais, Ispanijoje šoktelėjo net 13,7 procentais, tuo tarpu kitose trijose didžiosiose senojo žemyno rinkose jie susitraukė, t.y. Vokietijoje smuko 0,4 procentais, Prancūzijoje - 2,6 procentais, na o Italijoje krito 0,2 procentais.

Didžiausia Europoje automobilių gamintoja Volkswagen savo grupės automobilių pardavimus per rugpjūtį padidino 9.3 procentais. Tuo tarpu kalbant apie kitus Vokietijos automobilių gamintojus, BMW pardavimai smuko dviem procentais, Daimler - 3.9 procentais. Prancūzijos gamintojos PSA Peugeot Citroen pardavimai paaugo 1.6 procentais.

Antros pagal dydį Amerikos automobilių gamintojos Ford pardavimai praėjusį mėnesį senajame žemyne pašoko net penkiolika procentų, General Motors Co. gaminamų automobilių pardavimai ūgtelėjo per pus lėčiau.

Kalbant apie Azijos automobilių gamintojus, per praėjusį mėnesį Mitsubishi Motors pardavimai pašoko net 49 procentais, Tata Motors - 19 procentų, Hyundai - 1.2 procentais, na o didžiausios Japonijos automobilių gamintojos Toyota pardavimai per minimą laikotarpį smuko 8.4 procentais.

Šiandieninės prekybos metu Volkswagen akcijos nežymiai brangsta, na o nuo šių metų pradžios jų vertė smuktelėjo virš dvylikos procentų. BMW akcijos brangsta apie vieną procentą, Daimler akcijų kaina irgi yra pakilusi, na o nuo šių metų pradžios jos atitinkamai pabrango virš devynių procentų, bei atpigo virš keturių procentų. Peugeot akcijos yra pabrangusios apie vieną procentą, nuo metų pradžios jų vertė pašoko net 34,3 procentais.

Kalbant apie Amerikos automobilių gamintojas, tai nuo šių metų pradžios Ford akcijos pabrango virš septynių procentų, General Motors Co. tuo tarpu atpigo 17,5 procentais. Mitsubishi Motors kompanijos akcijos per minimą laikotarpį pabrango apie aštuonis procentus, Tata Motors - trečdaliu, Hyundai - 27,5 procentais, Toyota akcijos tuo tarpu atpigo dviem procentais.

Panašūs straipsniai:

(Europa,ekonomika,automobiliai)

2024-04-19 » O kas tuomet, jei infliacija JAV iš tiesų vėl ims augti?
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius
2024-04-15 » Mažmeninė prekyba JAV augo sparčiau nei laukta
2024-04-15 » Europoje pramonė augo, o Lietuvoje smuktelėjo
2024-04-12 » Infliacija šiais metais sumažės, bet nebus įveikta

 
Dar nėra komentarų