M.Mobius tiki Kinija

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-09-16 17:39 Komentarai: (0)
Nors pastaruoju metu pasirodę įvairūs duomenys susiję su Kinija nenuteikė optimistiškai, nes jie buvo prastesni nei laukta rinkoje, tačiau gerai žinomas investuotojas bei besivystančių rinkų žinovas ir Franklin Templeton kompanijos vadovas Mark Mobius išlieka optimistiškai nusiteikęs Kinijos akcijų rinkos atžvilgiu.

Vien per praėjusią savaitę Kinijos akcijų rinkos pagrindiniai indeksai pastebimai smuktelėjo, na o šią savaitę šis kritimas ir toliau tęsiasi, o ji paskatino pasirodę prastesni nei tikėtasi Kinijos makroekonominiai duomenys.

Tačiau nepaisant to Franklin Templeton kompanijos vadovas Mark Mobius mano, kad Kinijos kompanijų akcijos, atsižvelgiant į jų vertes, yra patrauklesnės už kitų besivystančių šalių kompanijų akcijas, kaip pavyzdžiui, už Indijos. Jis ir toliau tiki Azijos gigantės ekonominiu potencialu.

Priminsime, kad per praėjusius metus Kinijos bendrasis vidaus produktas ūgtelėjo 7,7 procentais, na o šiais metais, remiantis šalies valdžios nusibrėžtu tiksliniu lygiu, jis turėtų paaugti 7,5 procentais.

Mark Mobius tvirtina, jog tai vis dar labai didelis augimas, kuris skatina investuoti į Kinijos kompanijų akcijas.

„Aš nesijaudinu, nes 6 - 7 procentų bendrojo vidaus produkto augimas, kuris bus pasiektas šiais metais, tai vis dar didžiulis progresas“ - pabrėžė minimas investuotojas.

„Jei pažvelgtume į 2010 metais buvusį dešimties procentų bendrojo vidaus produkto augimą, tai tuomet Kinijos ekonomika paaugo 848 mlrd. dolerių. Na o pernykštis 7,7 procentų augimas pridėjo dar 986 mlrd. dolerių. Nepaisant lėtesnio augimo, vertė dolerine išraiška yra didesnė“ - paaiškino gerai žinomas investuotojas bei besivystančių rinkų žinovas ir Franklin Templeton kompanijos vadovas.
 
Dar nėra komentarų