Rublis vis dar ieško dugno

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-09-12 17:44 Komentarai: (0)
Šiandien Rusijos nacionalinė valiuta rublis ir toliau pinga tiek dolerio, tiek euro atžvilgiu. Šiandieninės prekybos metu rublis Amerikos valiutos atžvilgiu nusirito iki naujo absoliučiai žemiausio lygio.

Tai jau antra prekybos sesija iš eilės, kuomet rublis dolerio atžvilgiu nusmunka iki naujo absoliučiai rekordiškai žemo lygio.

Šiuo metu rinkoje už vieną dolerį jau yra mokama po 37.877 rublius, arba apie vieną procentą daugiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu. Vienu metu už vieną dolerį buvo mokama net po 37.9589 rublius, t.y. naujas absoliučiai rekordinis lygis.

Vien per šią savaitę doleris Rusijos valiutos atžvilgiu sustiprėjo virš dviejų procentų. Na o nuo šių metų pradžios doleris rublio atžvilgiu jau pabrango net 15.3 procentais.

Taip investuotojai reaguoja į naujas Europos sąjungos paskelbtas sankcijas Rusijos atžvilgiu, kurios šįkart palies šios šalies naftos koncernus.

Rublis šiandien taip pat pinga ir euro atžvilgiu. Šiuo metu rinkoje už vieną eurą jau yra mokama po 48.982 rublius, arba 0.9 procentais daugiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu. Vien per šią savaitę euro zonos bendra valiuta Rusijos nacionalinės valiutos atžvilgiu sustiprėjo apie du procentus, na o nuo šių metų pradžios - 8.2 procentais.

Tuo tarpu Rusijos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas šiandien rinkoje šoktelėjo nuo 9.73 iki 9.79 procentų, kai dar metų pradžioje jis sudarė 7.75 procentus.
 
Dar nėra komentarų