JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2014-09-10 12:56 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos krenta ir parodo, jog korekcija JAV akcijų rinkose tęsiasi.



Vakar JAV akcijų indeksai fiksavo verčių mažėjimus. Tuo tarpu Apple (AAPL) akcijų kaina prekybos sesijos metu ženkliai kilo, investuotojams laukiant naujausių produktų pristatymo, tačiau po jo rinkos dalyvių optimizmas pamažu išblėso ir akcijų kaina sumenko 0,4%. Apple pristatė didesnį ekraną turintį išmanųjį telefoną iPhone 6 ir išmanųjį laikrodį Apple Watch, kuris taip pat gali pakeisti daugumą išmaniųjų apyrankių, fiksuojančių su sveikata ir sportu susijusią informaciją. Be to, buvo pristatyta ir elektroninių mokėjimų technologija Apple Pay. Įmonės direktorius Tim Cook mano, jog naujieji produktai bus labai svarbūs įmonės ateičiai. Taip pat T. Cook užsiminė, jog siekia sukurti geriausią pasaulyje laikrodį ir turi viziją, kad elektroninių mokėjimų sistema pakeis įprastas pinigines. Įvertinti naujųjų Apple produktų poveikį įmonės rezultatams galėsime jau kito mėnesio pabaigoje, kai bus pristatyti ketvirtiniai rezultatai.

Dauguma Azijos akcijų indeksų šiandien krito, investuotojams įvertinant naujausią Kinijos ministro pirmininko Li Keqiang pareiškimą, jog M2 pinigų pasiūlos augimas traukiasi. Šis pranešimas padidino baimes, jog Kinijos ekonomikos augimas lėtėja. Artimiausiomis dienomis bus paskelbti naujausi Kinijos infliacijos ir gamybos pramonės rodikliai, kurie rinkos dalyviams leis geriau įvertinti šalies ekonomikos augimo tempą. Dėl švenčių šiandien vis dar buvo uždaryta P. Korėjos birža. Tuo tarpu Japonijos Topix akcijų indeksas pasiekė šešerių metų aukštumas, investuotojams tikintis, jog atsigaunanti pasaulio ekonomika lems didesnį šalies bendrovių eksportą. Taip pat akcijų indekso kilimą lemia prognozės, jog šalies valdomas 1,2 trln. USD vertės pensijų fondas didesnę investicijų dalį skirs šalies bendrovių akcijoms.

Europos akcijų indeksai šiandien „raudonuoja“. Investuotojų nuotaikas slegia galimų naujų sankcijų Rusijai įvedimas ir nerimas dėl galimo Škotijos atsiskyrimo nuo D. Britanijos. Tuo tarpu vienos didžiausių Europoje statybos prekių parduotuvių tinklo valdytojos Kingfisher (KGF) akcijų kaina Londono biržoje šoktelėjo apie 2,5% po to, kai šiandien buvo pranešta, jog pasitrauks įmonės direktorius Ian Cheshire. Dabartinį vadovą pakeis dukterinės įmonės Castorama vadovė Veronique Laury, kuri bendrovėje dirba jau apie 11 m. Kingfisher pranešė, jog ateinantys 5 m. bus labai svarbūs, kadangi bendrovė vystys IT sistemas, plėsis naujose rinkose ir integruos įsigytą Prancūzijos statybos prekių tinklą Mr Bricolage.

Šiandien lauksime JAV 10 m. trukmės obligacijų aukciono rezultatų ir naujausių JAV naftos atsargų duomenų. Rytoj ryte pasirodys rugpjūčio mėn. Kinijos infliacijos rodikliai, o dieną bus praneštas naujausias per praėjusią savaitę įregistruotų bedarbių skaičius JAV ir vėlai vakare Milane rengiamame Eurofi forume, skirtame ES ekonomikos augimui ir priežiūros klausimams, kalbą sakys ECB prezidentas Mario Draghi. Penktadienį prasidės euro zonos finansų ministrų susitikimas ir bus paskelbtas JAV mažmeninių pardavimų pokytis bei preliminarus Mičigano universiteto rengiamas vartotojų pasitikėjimo indeksas.

Vakar greito maisto restoranų tinklo valdytoja McDonald‘s (MCD) paskelbė rugpjūčio mėn. 3,7% (met./met.) sumažėjusius jau metus veikiančių parduotuvių pardavimus. Dėl to įmonės akcijų kaina JAV biržoje vakar smuko apie 1,5%. Bendrovės vadovas Don Thompson pripažino, jog rugpjūčio mėn. įmonė susidūrė su sunkumais, kurie paveikė pardavimus. Ženkliausiai (14,5%) McDonald‘s pardavimai sumažėjo Azijoje, kur paklausa mažėjo dėl Kinijoje esančio vieno iš bendrovės tiekėjų, kuriam buvo pareikšti kaltinimai dėl klaidingų mėsos galiojimo laiko datų nurodymo.

Naftos kaina išsilaiko žemiau 93 USD už barelį, investuotojams laukiant šiandien skelbiamų JAV, kuri yra didžiausia žaliavos vartotoja, naftos atsargų duomenų. Prognozuojama, jog žaliavos atsargos mažėjo ketvirtą savaitę iš eilės. Tuo tarpu aukso kaina yra linkusi kilti po to, kai prieš kelias dienas buvo pasiekusi trijų mėnesių žemumas. Dėl išaugusio rinkos dalyvių nerimo, susijusio su kitais metais tikėtinu JAV centrinio banko bazinės palūkanų normos kėlimu, AUD/USD kursas šiandien smuko apie 0,9% ir pasiekė šešių mėnesių žemumas.

 
Dar nėra komentarų