Tai panašu į 1999 metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-09-01 15:49 Komentarai: (0)
Kai kurių technologijų sektoriaus atstovių, kurios dar palyginus neseniai pradėjo veiklą, vertės jau siekia milijardus dolerių, o tai tuo pačiu kelia nerimą, kad kartojasi praėjusio amžiaus devyniasdešimtųjų metų pabaigos scenarijus, kuomet akcijų rinkoje sprogo spekuliacinis burbulas, atkreipia dėmesį žinomas investuotojas Roger McNamee.

„Atrodo, jog rizikos kapitalo bendruomenė vėl žaidžia taip, kaip 1999 metais” - pareiškė jis.

Minimas investuotojas tokiu būdu sureagavo į informaciją, kad Kleiner Perkins Caufield & Byers sutiko investuoti į Snapchat kompaniją, kuri yra svetainės, leidžiančios keistis nuotraukomis, savininkė. Minima investicinė bendrovė minėtą kompaniją įvertino 10 mlrd. dolerių.

Tuo tarpu Square kompanija, kuri aptarnauja mokėjimus išmaniaisiais telefonais, šiuo metu organizuoja papildomo kapitalo pritraukimą, ir yra įvertinta šešiais milijardais dolerių.

Roger McNamee, kuris yra VC Elevation Partners fondo įkūrėjas ir generalinis direktorius, mano, kad šias tokio pobūdžio investicijas lemia lūkesčiai, jog didieji šio sektoriaus žaidėjai, kaip pavyzdžiui Facebook ar Google, perims minėtas bendroves tam, kad padidintų savo veiklos aprėptį. Jis tuo pačiu atkreipė dėmesį, kad Snapchat jau turi daugiau nei šimtą milijonų vartotojų.

Tačiau nepaisant to, anot jo, tiek Snapchat, tiek Square kompanijų vertės yra pervertintos. Kaip pabrėžia minimas investuotojas, į šias kompanijas dideles pinigų sumas investuoja tik nedidelė dalis investuotojų.
 
Dar nėra komentarų