Artėja rimta korekcija

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-08-28 14:34 Komentarai: (1)
Niujorko vertybinių popierių biržoje artėja labai rimta korekcija, kuri nurėž mažiausiai pusę indeksų verčių, perspėja techninės analizės specialistė Abigail Doolittle, kuri tuo pačiu yra Peak Theories Research kompanijos įkūrėja.

„Galime pamatyti krachą panašų į 2007 metų“ - perspėja ji.

Minima techninės analizės specialistė atkreipia dėmesį, kad vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų Dow Jones artėja prie daugiamečio svyravimo viršutinės ribos. Jei jos nepavyks pralaužti, tuomet tai gali sukelti korekciją, kurios metu indeksai nusmuks 50 - 60 procentų.

„Akivaizdžiai matosi, kad penkerius metus trunkanti buliaus rinka pradėjo suktis. Kai matome tokius svyravimus arti krypties linijos, tai signalas, kad artėja dideli svyravimai“ - pareiškė Abigail Doolittle.

Toks minėtos analitikės pranešimas pasirodė kaip tik tuomet, kai vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 pirmą kart per visą istoriją pakilo virš dviejų tūkstančių punktų ribos. Tačiau jos nuomone, ši riba techniniu požiūriu yra nesvarbi, nes tai tik psichologinis barjeras.

Techninės analizės specialistė Abigail Doolittle tuo pačiu pripažino, kad šiuo metu yra sunku pasakyti, kas iš tiesų paskatins išpardavimą rinkoje, tačiau tai gali būti susiję su Fed vykdomos pinigų politikos pokyčiais.
 
1.   Parašė Aldas   2014-08-29 10:42  

"Minima techninės analizės specialistė atkreipia dėmesį, kad vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų Dow Jones artėja prie daugiamečio svyravimo viršutinės ribos. Jei jos nepavyks pralaužti, tuomet tai gali sukelti korekciją, kurios metu indeksai nusmuks 50 - 60 procentų."

O jeigu pavyks pralaužti, tai reikia suprasti, kils toliau
Panašūs techninės analizės specialistai, kurie mano, kad ženklūs pokyčiai akcijų rinkoje gali įvykti be rimtų makroekonominių įvykių, man panašūs į būrėjus iš kavos tirščių.