Tai tik ralio Rusijos biržoje pradžia

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-08-26 16:21 Komentarai: (0)
Praėjusią savaitę pasibaigusi ilgiausia per paskutinius devynis mėnesius Rusijos akcijų rinkos pagrindinio indekso Micex kilimo serija, tai gali būti tik ralio šios šalies biržoje pradžia, tikina analitikai.

Remiantis Bloomberg naujienų agentūros padaryta analitikų apklausa, per artimiausius dvylika mėnesių vienas iš pagrindinių Rusijos akcijų rinkos indeksų Micex turi potencialo pakilti net 27 procentais.

Tai reiškia, kad Rusijos akcijų rinkos perspektyvos yra geriausiai vertinamos tarp visų BRIC šalių. Tuo tarpu Rusijos kompanijų P/E rodiklio vidurkis remiantis prognozuojamais veiklos rezultatais, smuktelėjo iki 5,3 reikšmės. Lyginant su atitinkamu MSCI Emerging Markets indekso rodikliu, tai yra 57 procentais mažiau, be to, Micex indekso akcijos kainos ir pelno tenkančio vienai akcijai rodiklis yra mažiausias tarp visų pagrindinių besivystančių akcijų rinkų indeksų atitinkamų rodiklių.

„Taika reiškia akcijų brangimą. Prie Rusijos kompanijų akcijų investuotojus traukia žema jų vertė ir jie yra linkę rizikuoti, ypač dabar, kai konfliktas regis blėsta“ - pareiškė BB&T Wealth Management atstovas Walter Hellwig.

Apie tai, kad investuotojai vis aktyviau domisi Rusijos kompanijų akcijomis, rodo tai, kad vien per šį mėnesį, esant spekuliacijoms, kad konfliktas slopsta, Micex indeksas pakilo net dešimt prekybos sesijų iš eilės, ir tai yra ilgiausia tokia serija nuo pat 2005 metų.

Tuo tarpu nuo šio mėnesio pradžios į didžiausią Amerikoje ETF Rusijos akcijų fondą Market Vectors Russia ETF buvo pervesta 200 mln. dolerių, arba daugiausiai nuo pat kovo mėnesio. Tačiau nepaisant to, kai kurie specialistai perspėja, kad nereikėtų pernelyg skubotai investuoti į Rusijos akcijų rinką.

„Investuotojai turėtų išlikti atsargūs, ir neskubėti pirkti Rusijos kompanijų akcijų tik todėl, kad jos yra pigios. Tvarus augimas Rusijos akcijų rinkoje neatrodo įmanomas be esminių pokyčių šios šalies politikoje“ - pareiškė People’s United Wealth Management atstovas Albert Brenner.

Šiandieninės prekybos metu Micex indeksas yra nusmukęs 0.44 procentais iki 1448.31 punkto. Nuo šių metų pradžios jo vertė yra sumažėjusi apie keturis procentus, na o per pastaruosius vienerius metus jis paaugo virš keturių procentų.
 
Dar nėra komentarų