Verslo ir rinkų naujienos » W.Buffett laiko grynuosius, smulkieji elgiasi priešingai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2014-08-25 16:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=19395


Individualūs arba smulkieji investuotojai sumažino savo turimų grynųjų kiekį investiciniuose portfeliuose, tuo tarpu gerai žinomas investuotojas ir milijardierius Warren Buffett elgiasi kardinaliai priešingai.

Birželio pabaigoje, t.y. antrojo ketvirčio pabaigoje investicinė kompanija Berkshire Hathaway, kuri priklauso minėtam legendiniam investuotojui, turėjo sukaupusi net 55 mlrd. dolerių vertės grynuosius, t.y. daugiausiai per visą istoriją.

Tuo pačiu minėta suma, anot Warren Buffett, yra daugiau nei dvigubai didesnė už tą, kuri būtų reikalinga, jei tektų padengti galimas specialias arba netikėtas išlaidas susijusias su jo draudimo verslu. Be to, ši minimos investicinės kompanijos turimą pinigų suma yra penkiasdešimt procentų didesnė už tą, kuri buvo prieš metus.

Tuo tarpu Reuters naujienų agentūros turima informacija, visiškai priešingai elgėsi individualūs investuotojai, kurie, remiantis Amerikos Individualių investuotojų asociacijos pateiktais duomenimis, savo turimų grynųjų kiekį investiciniuose fonduose sumažino iki 15,8 procentų ir tai tuo pačiu yra mažiausias rodiklis per paskutinius keturiolika metų.

Kaip jus atrodo, kas yra teisus?

Nuo šių metų pradžios Berkshire Hathaway A klasės akcijų kaina pakilo virš keturiolikos procentų, na o B - 14,5 procentais.