Bulių rinkos augimo tempai sulėtės beveik iki nulio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-08-22 12:20 Komentarai: (0)
Augimo tempai Niujorko vertybinių popierių biržoje pastebimai sulėtės, bet tai tuo pačiu nereiškia, kad staiga ims ir prasidės meškų rinka, pareiškė pagrindinis Leuthold kompanijos investicijų valdytojas Doug Ramsey.

Minimo specialisto teigimu, per ateinančius dešimt metų S&P500 indekso metinis augimas sulėtės vidutiniškai iki vos trijų procentų, nes dabartinis didelis kompanijų, kurios priklauso minimam indeksui, pelnų augimo tempas sulėtės iki istorinio vidurkio.

„Investuotojai per ateinančius metus turėtų apriboti apetitą. Yra pavojinga manyti, kad kompanijų pelnai nuo dabartinių lygių ir toliau augs didesniu nei vidutiniu tempu. Jie dabar nėra tokie žemi, kaip tai buvo 2009 metais“ - atkreipė dėmesį bei pažymėjo Doug Ramsey.

Po to, kai prieš daugiau nei penkis metus S&P500 indekso vertė pasiekė dugną, šis vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų kasmet augo vidutiniškai po 24,2 procentus.

Tuo tarpu į šį indeksą įeinančių kompanijų pelnai kasmet paaugdavo vidutiniškai po septyniolika procentų, todėl akcijos kainos ir pelno tenkančio vienai akcijai santykinis finansinis rodiklis (P/E) pakilo iki 18,9 reikšmės, kai šio rodiklio ilgalaikė vidutinė reikšmė siekia 16,9.

Nuo šių metų pradžios S&P500 indekso vertė jau pakilo apie aštuonis procentus, na o per pastaruosius vienerius metus - 21,3 procentais.
 
Dar nėra komentarų