Euro zonoje vykdyta politika patyrė nesėkmę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-08-21 15:19 Komentarai: (3)
„Euro zonoje įgyvendinta griežto taupymo politika, kuri buvo skirta kovoti su skolų krize, patyrė skausmingą pralaimėjimą, o to įrodymas yra slopstantis ekonomikos augimas“ - pareiškė Nobelio premijos ekonomikos srityje laureatas Joseph Stiglitz.

Kolumbijos universiteto profesorius pabrėžė, kad aukštas nedarbo lygis ir lėtas augimas parodė, kad priimti sprendimai, kurie buvo atsakas į kilusią krizę, buvo klaidingi.

„Jūs dabar galite matyti, kokią didžiulę kainą moka Europa. Visa viltis tame, kad realybė vis labiau ir labiau parodo, jog tokia politika buvo visiškai nesėkminga“ - teigė Joseph Stiglitz.

Minimas profesorius tuo pačiu pareiškė, kad Europoje bankų sąjungos kūrimas yra per lėtas, bei paragino euro zonos šalis leisti bendras obligacijas arba skolos vertybinius popierius.

„Jums reikia kažko daugiau, ką galima būtų apibūdinti kaip fiskalinę sąjungą. Jei Europa galėtų skolintis bendrai, tai skolintųsi tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir Jungtinės Amerikos Valstijos“ - patikino Nobelio premijos ekonomikos srityje laureatas Joseph Stiglitz.
 
1.   Parašė RemisM7   2014-08-21 15:48  

Na belieka tik pasveikinti jankius, kad pavyko aplenkti skolu varzybose, taip ir toliau ;)

 
2.   Parašė RemisM7   2014-08-21 16:17  

http://www.salon.com/2014/03/18/what_america_can_learn_from_europe_about_income_inequality_partner/

ko galetu pasimokyti ir jankiai.

Siaip negaliu ikelti grafiko, bet nuo 1970 metu, tai pajamu nelygybe stabiliai auga. Idomu tai, bet taip ir nekeista, kad kai krize - taip nelygybeje irgi korekcija, bet po to trendas tesiasi. Nzn, jeigu amerikai tai ne problema, tai tegul toliau skolinasi ir pucia burbulus. Bet istoriskai zinom prie ko tai veda.

 
3.   Parašė xgx   2014-08-22 10:00  

Labai neprofesionaliai atrodo, kai kas nors pasirenka vieną geriausių pasaulio regionų ir pradeda aiškinti, kaip ten blogai. Neabejoju, kad pasaulyje yra kokie 6 mlrd. žmonių, kurie norėtų gyventi tokiame "blogame" regione ir gal koks 1 mlrd., kurie nenorėtų.
Galėčiau pateikti analogiją - Meilutytė iškovoja aukso medalį, bet visi liūdi, nes ji nepagerino sau priklausančio pasaulio rekordo.