Carlsberg pelnas didesnis nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-08-20 11:49 Komentarai: (0)
Viena iš didžiausių pasaulyje alaus gamintojų Carlsberg, kuri turi įsigijusi alaus gamintoją mūsų šalyje, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Nors pajamos ir pelnas ūgtelėjo, na o pastarasis dar ir viršijo prognozių vidurkį, tačiau dėl padėties Rytų Europoje bei ypač Rusijoje, kompanija sumažino savo šių metų veiklos rezultatų lūkesčius. Šiandieninės prekybos metu jos akcijos pinga: Carlsberg 545,5 (-3,45%).

Per antrą šių metų ketvirtį minimos kompanijos iš Danijos pajamos siekė 19,162 mlrd. Danijos kronų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo maždaug vienu procentu daugiau. Palyginamieji alaus pardavimai kiekine išraiška per minimą laikotarpį paaugo apie tris procentus.

Carlsberg veiklos pelnas pakilo šešiais procentais iki 3,601 mlrd. kronų, kai rinkoje laukta, jog jis sudarys vidutiniškai 3.38 mlrd. kronų. Tuo tarpu grynasis pelnas paaugo 6,6 procentais iki 2,21 mlrd. kronų.

Vakarų Europos rinkoje Carlsberg pajamos per praėjusį ketvirtį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, paaugo šešiais procentais, alaus pardavimai - septyniais procentais, veiklos pelnas - dešimt procentų. Rytų Europoje pajamos smuko net penktadaliu, dalinai dėl neigiamos valiutų kursų pokyčių įtakos, alaus pardavimai kiekine išraiška sumažėjo trylika procentų, na o veiklos pelnas smuko šešiais procentais.

Azijos rinkoje per praėjusį ketvirtį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos paaugo beveik trečdaliu, alaus pardavimai - beveik ketvirtadaliu, na o veiklos pelnas pakilo penktadaliu.

Bendrai po pirmojo šių metų pusmečio alaus gamintojos iš Danijos pajamos siekia 32,058 mlrd. kronų, veiklos pelnas - 4,054 mlrd. kronų, na o grynasis pelnas sudaro 2,143 mlrd. kronų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos ir veiklos pelnas paaugo apie vieną procentą, na o grynasis pelnas tenkantis akcininkams faktiškai nepakito.

Kaip minėta, dėl suprastėjusių vartotojų nuotaikų, bei dėl geopolitinės įtampos Rytų Europoje, Carlsberg vadovybė sumažino savo šių metų veiklos rezultatų lūkesčius, t.y. veiklos pelnas šiais metais smuktels, nors anksčiau laukta, jog jis kiek ūgtels.

Nuo šių metų pradžios Carlsberg akcijos atpigo apie dešimt procentų, na o per pastaruosius vienerius metus jų vertė krito virš keturių procentų.
 
Dar nėra komentarų