Bitkoinų revoliucija – jau čia pat

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-08-19 16:07 Komentarai: (11)
Netrukus turėtume sulaukti esminio lūžio, kuris lems, kad bitkoinai ateityje taps pagrindine pasaulio valiuta, skelbia įtakingas verslo leidinys „Forbes“.

Jau dabar šios valiutos naudotojų gretos sparčiai auga ir jau greitai bus pasiektas lūžio momentas, kai didesnė žmonių dalis nebegalės be jos išsiversti. „Forbes“ šią teoriją pagrindžia išskirdamas šešis bitkoinų evoliucijos etapus.

1. Skaitmeninis. Vos atsiradę bitkoinai buvo visiškai skaitmeninė valiuta. Absoliučiai visi bitkoinai buvo uždirbami, perkami, parduodami, keičiami tik virtualioje erdvėje. Tačiau būtent dėl šios priežasties jai galiojo Mooro dėsnis pagal kurį jos naudojimas augo eksponentiškai.

2. Pažintinis. Bitkoinų programa viešam naudojimui tapo prieinama 2009 m. ir įžengė į antrą savo vystymosi etapą, kurio metu su valiuta susipažino šiek tiek platesni naudotojų sluoksniai. Vieni buvo apie ją tik girdėję, kiti – išbandę, o dar kiti jau plačiai ją naudojo. Tačiau dėl nepakankamai vartotojui pritaikytos infrastruktūros ją nebuvo patogu naudoti, todėl šiame etape (per pirmuosius 2-3 metus) ji dar nepasiekė esminio lūžio.

3. Įsitvirtinimo. Šiuo metu tęsiasi trečiasis bitkoinų vystymosi etapas. Pasitikėjimas bitkoinais dabar taip išaugo, kad šiuo metu jais jau ne tik atsiskaitoma už įvairiausias paslaugas, bet ir keičiamos aukso atsargos. Šio etapo mentu metu intensyviai gerinama valiutos infrastruktūra, sparčiai daugėja valiutos vartotojų ir netrukus įvyks kertinis lūžis po kurio naudotojų daugės vis sparčiau ir sparčiau, kartu smarkiai išaugs ir jos vertė. Šio lūžio laukiama jau 2015 m.
Lietuvoje šiuo metu bitkoinų infrastruktūra taip pat sparčiai vystosi. Vartotojų, įsigyjančių bitkoinus skaičius virtualioje keitykloje bitmarket.lt kiekvieną mėnesį padiėja 30 proc., vis daugiau įmonių mūsų šalyje priima atsiskaitymus šia valiuta.

4. Virtualusis. Įsigalėjus bitkoinams turėtų nelikti jokių materialių atsiskaitymo priemonių: monetų, banknotų, mokėjimo kortelių. Nebereikės ir centrino banko, valiutos keityklų, teisininkų paslaugų.

5. Neapmokestinimo. Nebereikės tarpininkų, todėl piniginės operacijos kainuos pigiau.

6. Demokratiškasis. Bitkoinai suteiks galimybę prieiti prie kapitalo tose vietose, kuriose nėra bankų, bankomatų ir nepriimamos mokėjimo kortelės. Prognozuojama, kad maždaug 2020 m. kiekvienas žmogus, turintis prieigą prie interneto, aktyviai naudos bitkoinus.

Bitkoinai yra „protinga“ valiuta, kurią 2009 m. sukūrė įžvalgūs ir pažangiai mąstantys programuotojai. Naudojantis bitkoinais nebereikia ne tik banknotų ar monetų, bet ir kreditinių kortelių. Atsiskaitant šia valiuta skaičiuojamas minimalus transakcijos įvykdymo mokestis (0.0001 BTC), kuris yra žymiai mažesnis, nei atsiskaitant kredito kortele, bakiniu pavedimu ar kitu atsiskaitymo būdu.

Daugelis bitkoinų naudotojų Lietuvoje įsigyja juos virtualioje keitykloje bitmarket.lt. Pastaruoju metu vieno bitkoino vertė yra apie 1300 Lt.
 
1.   Parašė maxa   2014-08-19 16:22  

O kas atsitiks, jeigu 0,5% pasaulio turtingiausiųjų pradės supirkinėti BTC dabar, pakol doleris dar kažko vertas ir kai paklausa padidės iki tokio lygio, jog vienas BTC kainuos tiek, kiek žmogus nesukrapštys net per keletą metų (nes jo turimi popieriniai/skaitmeniniai pinigai nuvertės staigiai ir visiems laikams). Faktiškai tie patys bičai konvertuos pinigus, žinoma, su kažkiek praradimų, bet savo galią išlaikys, kai tuo tarpu nespėję į traukinį patirs netgi didesnį skurdą nei per bet kurią krizę. Nebent tikit, jog kainos irgi kris iki tokio lygio, jog išlaikytų vartojimą... ?

 
2.   Parašė kikas   2014-08-19 16:24  

maxa nesiparink, su kurs dar kita valiuta , kuria vel gales supirkinet tik kad kam butu tai daryt

 
3.   Parašė ALN   2014-08-19 17:06  

BITCOIN'as jau seniai būtų užkariavęs visą pasaulį jeigu ne vienas niuansas - galima sukurti ir jau yra sukurta begalė jo pakaitalų su identiškais privalumais.

Todėl nelabai aišku, kodel BTC vertas 500USD, o identiška arba geresnė alternatyva - tik 1USD?

Gal geriau kiekvienas susikuriame sau po atskirą valiutą?

 
4.   Parašė sfinksasFX   2014-08-19 18:14  

pasake ir neliko
bitkoinu krachas jau cia pat , nes po truputi visi praejo suprasti kad Birkoinas ira shudas ir jis netinka pinigu tauupymui nes verte labai greita keiciasi , nebent atsiksiatymams , kas irgi nerealu nes vis tiek visi jo nepriims .
kaip shuda bereklamuotum jis vis tiek bus shudas ir smirdes

 
5.   Parašė BeProblemu   2014-08-19 18:51  

Bus kaip visada, sunes visi pinigus ir prasides didysis ispardavimas, taip jau buna, kai pasirodo panasaus pobudzio straipsniai. Panasus straipsniai ejo dar pries neramumus Ukrainoje " Investuokite Rusijoje, nes tai labai perspektyvu"

 
6.   Parašė Cezaras   2014-08-19 19:56  

sfinksaifx man regis kad pats didziausias shudas tai pats esi. jau toks trolis, kad visam forume geresnio nerasi. cia praktishkai pagal viska, tiek nuotraukos, tiek zinuciu skaiciu bei turini. toks etatinis delfi komentatorius, kuriu ten pilna.

 
7.   Parašė mindaugas1   2014-08-19 20:12  

Absurdiški svaičiojimai apie bitkonu galimybę pakeisti valiutą...Apsižvalgykit kur gyvenat...Jei JAV negali vykdyti kiekybinio švelninimo su šiuo įrankiu tai ši kriptovaliuta nieko verta. Su šiuo oru burbulu karų nefinansuosi."Specialistai teigia, kad bitkoinų vertės griūtį sukėlė JAV rengiamas įstatyminis reguliavimas (vadinamasis "BitLicence" teisės aktas), kuriuo bitkoinais atsiskaitymus vykdančioms įmonėms gali būti įvesti griežti reikalavimai. Bijoma, kad gali būti nustatytas griežtesnis reguliavimas, nei vykdant atsiskaitymus įprastais pinigais. Šiuo metu minėtas teisės aktas pateiktas viešai diskusijai."

Plačiau: http://vz.lt/article/2014/8/19/bitkoinu-rinka-sudrebino-staigi-kainos-griutis#ixzz3ArJWjKkq

 
8.   Parašė Cezaras   2014-08-19 20:34  

visi kas investuoja i BTC is esmes pries karus. cia toks pusiau bendruomenes kredo. reikia skaityt BTC protokola o ne vz straipsnelius su Peterio Schiffo komentarais. tik perskaites BTC protokola, suprasi kod joks BitLicense itakos paciam BTC neturi. tai toks meginimas palaizyti medu per stiklaini. pasaulis keiciasi, reikia shita suprasti. reikia suprasti decentralizacijos galia ir motyvus. siusti filmus per torrentus taip pat uzdrausta. pirkti per Tor'a darkmarketuose taip pat negalima. joks Bitlicence cia jau nieko nepadarys. ateitis decentralizuota. ir aciu dievui.

https://www.youtube.com/watch?v=zAGij8FSrNc

 
9.   Parašė sfinksasFX   2014-08-20 09:38  

Cezaras tu trenktas ir vis dar tiki pasakomis apie kazkoki birkoina kuris isgelbes pasauli .
kai visikai suzlugs kaip ir dauguma kitu coinu , galesi sau galva isitrinti su tais birkoinais

 
10.   Parašė aliolt   2014-08-20 10:07  

@Cezaris:
Jeigu priims apribojimus, kaip manai ar didžiosios bendrovės, kurios tai naudoja kaip priaro priemonę tęs tai? Manau, kad ne. Ir BTC kaip atsiskaitymo priemonė liks underground'e. Kaip ir torrent'as.

 
11.   Parašė Cezaras   2014-08-20 13:47  

taip sfinksas, deja tu teisus, daugumu kitu coinu suzlugs, BTC tuo tarpu taps tik stipresnis. pagooglink - network effect.

niekas apribojimu dar neprieme. tai viena. antra, kada tai ivyks verslas ras greitai budus tai integruoti, nes tai bus ju paciu naudai. todel jokio cia skandalo nera. atvirskciai, tai tik parodo kiek baimes BTC ivare seniems NewYork finansu monopolininkams. juk akivaizdu kad dedes issigando, nezino ka daryti, del to prisigalvojo paskubomis nauju taisykliu, kuriu reiksmes nei patys nezino, nes jie nesupranta is principo BTC koncepto. tai jau riba kur naujas pasaulis keicia sena ir mes visi esam ant to slenkscio.