G.Soros dar labiau tikisi, jog S&P500 indeksas kris

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-08-18 15:18 Komentarai: (0)
Gerai žinomas investuotojas bei milijardierius George Soros dar labiau tikisi, jog Amerikos akcijų rinkoje bus korekcija. Per antrą šių metų ketvirtį jam priklausantis fondas dar labiau padidino savo poziciją, kurios leistų uždirbti, jei nukristų S&P500 indekso vertė.

Legendinis investuotojas nuo pat praėjusių metų pabaigos tikisi, kad vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P 500 patirs korekcija, t.y. jo vertė nukris.

Remiantis naujausia ataskaita, kurią Soros Fund Management pateikė Amerikos Vertybinių popierių ir biržų priežiūros komisijai, minimas fondas per antrą šių metų ketvirtį, palyginus su pirmuoju, pastebimai padidino savo turimą ETF SPDR S&P 500 put (pardavimo) poziciją, t.y. į tai papildomai buvo investuota net beveik du milijardai dolerių.

Soros Fund Management savo turimą minėtą poziciją padidino iki 11,3 mln. vienetų, kas sudaro 16,65 procentus investicinio portfelio vertės, kuri tuo pačiu yra didžiausia šiame investiciniame portfelyje. Per pirmą šių metų ketvirtį ETF SPDR S&P 500 put (pardavimo) poziciją sudarė tik 2,96 procentus viso portfelio vertės. Na o pagal vertę minima pozicija padidėjo nuo 299 mln. dolerių iki net 2,2 mlrd. dolerių.

Kai kurie ekspertai mano, jog tai reiškia, kad minimas investuotojas tikisi sulaukti didelio S&P500 indekso vertės kritimo. Tačiau tuo pačiu kai kurie teigia, kad tai gali būti tik taktinis žingsnis įgyvendinant ilgalaikę investavimo strategiją.

Taip pat reikėtų prisiminti ir tą faktą, kad pateikti duomenys yra už antrą ketvirtį, t.y. laikotarpį, kuris pasibaigė birželio trisdešimtą dieną, na o nuo to laiko iki dabar Soros Fund Management turima pozicija galėjo iš esmės arba reikšmingai pakisti.

Tuo tarpu nuo šių metų pradžios S&P500 indeksas pakilo apie šešis procentus, na per pastaruosius vienerius metus jo vertė paaugo virš aštuoniolikos procentų.
 
Dar nėra komentarų