Įgūdžiai reikalingi kiekvienam verslininkui

» Straipsniai » Verslas
Kokių įgūdžių jums reikia norint sukurti sėkmingai veikiančią ir klestinčią įmonę?
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2014-08-15 17:24 Komentarai: (1)
Viena iš esminių verslo potencinių energijų slypi būtent pas jus pačius, t.y. jūsų kaip verslininko turimuose įgūdžiuose bei sugebėjimuose. Kokių įgūdžių jums reikia norint sukurti sėkmingai veikiančią ir klestinčią įmonę?

Jūs dar prieš pradėdami verslą galite turėti reikiamus įgūdžius, tačiau jūs taip pat galite pradėti verslą ir tuo pačiu juos plėtoti ir gerinti. Žinoma, kuo greičiau jūs įgysite reikiamus įgūdžius, arba juos dar labiau patobulinsite, tuo greičiau jie įdiegs daugiau potencialios verslo galios į jūsų įmonę ir tai tuo pačiu užtikrins jūsų verslui sėkmę.

Taigi pristatome jums trumpai pagrindinius įgūdžius reikalingus kiekvienam verslininkui, kad jis būtų sėkmingas:

Marketingo įgūdžiai

Jūsų įmonė be klientų yra niekas. Kaip jūs galite surasti klientus savo verslui, o dar geriau kaip jūsų potencialūs klientai suras jūsų įmonę?

Akivaizdu, jums reikės marketingo arba rinkodaros įgūdžių tam, kad jūs turėtumėte pakankamai klientų, kurie pirktų jūsų produktus arba paslaugas, kurias parduodate.

Pardavimo įgūdžiai

Tai ko gero svarbiausias verslumo įgūdis. Jūsų veiklą pradedanti arba jau egzistuojanti įmonė negalės išgyventi, jei jūs neparduosite kažką savo klientams. Galbūt jau netrukus arba ateityje jūs turėsite savo nuosavą pardavimo komandą, tačiau jei esate pradiniame verslo etape, tuomet turite atlikti kiek tik įmanoma daugiau pardavimų.

Dėl to jums reikia turėti puikius pardavimų įgūdžius, kurie leis užtikrinti nuolatinį pinigų srautą jūsų verslui.

Bendravimo įgūdžiai

Būdamas verslininku, jūs kiekvieną dieną turite bendrauti su savo klientais, su potencialiais klientais, su darbuotojais ir tiekėjais. Jums reikia mokėti kalbėti taip, kad kita pusė klausytų jūsų kai jus kalbate apie savo įmonę. Jei niekas jūsų neklauso, tai kam jūs kalbate?

Todėl jūs turite turėti gerus bendravimo įgūdžius.

Derybiniai įgūdžiai

Viskas versle paremta jūsų derybiniais sugebėjimais.

Jūs turite derėtis su savo klientais, kad sudarytumėte sandorį, taip pat derėtis su tiekėjais, kad pasiektumėte jums naudingą susitarimą, jūs turite derėtis ir su partneriais, be to, kartais reikės derėtis ir su bendruomene, kurioje yra įsikūrusi jūsų įmonė.

Tinklo kūrimo įgūdžiai

Prieš įkurdami verslą, ir jo įkūrimo pradžioje bei po to, t.y. tol, kol jūsų kompanija gyvuoja, jūs turite kurti savo asmeninį bei verslo tinklą arba megzti pažintis.

Kuo geriau ir didesnį tinklą jūs galite sukurti, tuo daugiau sėkmės jūs galite atnešti savo įmonei.

Vadovavimo įgūdžiai

Nepriklausomai nuo to, patinka jums tai ar ne, jūs visuomet turite valdyti savo kompaniją.

Jūs turime planuoti, įdarbinti, motyvuoti, kontroliuoti ir mokyti. Vadovavimo įgūdžiai yra labai svarbūs jūsų verslo sėkmei.

Finansiniai įgūdžiai

Jūs turite verslą, kuris parduoda kažką mainais į pinigus. Jums reikia žinoti apie pajamas, išlaidas, pelną, mokesčius, pinigų srautus, balansą.

Savęs motyvavimo įgūdžiai

Būdamas verslininku, jūs turėsite daug užduočių, kurios bus paremtos tik jumis, t.y. priklausys tik nuo jūsų. Jūs neturite viršininko, kuris jums pasakytų, ką šiandien turite padaryti. Jūsų žmona arba draugė negali jums nieko pasakyti apie šiandienos užduotis jūsų kompanijoje.

Sprendimų priėmimo vilkinimas, arba neveiklumas - tai kažkas, kas kelia didelį pavojų jūsų įmonei. Būtent todėl jums reikia turėti savęs motyvavimo įgūdžius, kurie leistų jums žinoti, kada jūs kažką nedelsiant turite pradėti daryti, ir kada jūs turite sustoti.

Laiko valdymo įgūdžiai

Per daug veiklos ir per daug užduočių, kurių atlikime jūs turite dalyvauti, lems tai, jog jūsų diena atrodys kaip chaosas. Jūs turite viską žinoti apie svarbiausius dalykus ir prioritetus. Jūs turite žinoti kas ir kada kažkas turi baigtis.

Kai jus pabundate ryte, jūs turite atsibusti su aiškiu planu šiandienos užduotims.

Lyderystės įgūdžiai

Būdamas verslininku jūs turite mokėti lyderiauti. Viską, ką jūs darysite kompanijoje, jūsų darbuotojai taip pat darys. Jei jūs savo veikla sukursite pridėtinę vertę, tuomet jūsų darbuotojai taip pat kurs pridėtinę vertę. Jūs turite sujungti skirtingus žmones su skirtinga biografija, žiniomis, įgūdžiais ir patirtimi į darnią ir vieningą savo verslo ir kompanijos komandą, kuri kryptingai siektų užsibrėžtų tikslų.

Kadangi šie įgūdžiai jums iš tiesų pravers, jūs jau dabar privalote juos įgyti arba ugdyti bei tobulinti.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais

Panašūs straipsniai:

(Verslas,verslumas,įgūdžiai)

2022-10-15 » Keturi geriausi milijardieriaus R.Dalio karjeros patarimai: „tau nepasiseks, jei negali toleruoti, kad klysti“
2022-02-12 » Verslo ABC: Penki būdai motyvuoti darbuotojus
2021-08-07 » Verslo ABC: Devynios paslaptys norint priimti gerus sprendimus
2021-01-16 » Verslo ABC: Dešimt paplitusių verslo plano klaidų
2020-10-31 » Verslo ABC: Penkiolika verslo patarimų, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas verslininkas
2020-07-25 » Verslo ABC: Dvidešimt klaidų, kurių reikia vengti pradedant verslą
2020-02-01 » Verslo ABC: Septynios paslaptys, kaip greitai išplėsti savo verslą
2019-06-22 » Verslo ABC: Kaip atlikti jūsų verslo konkurentų žvalgybą?
2019-02-23 » Verslo ABC: Kaip įvertinti verslo idėją prieš jos įgyvendinimą?
2018-12-29 » Verslo ABC: Ar Jūsų verslo idėja vertinga?

 
1.   Parašė mantas0   2014-08-16 23:15  

teisingai, tik esme tokia kad kiek daug zmogus vienas pradzioje turi tureti sugebejimu, kol neturi komandos. kad taptu sekmingu.