Fitch patvirtino Rusijos reitingą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-07-28 16:13 Komentarai: (0)
Viena iš didžiųjų pasaulinių reitingo agentūrų Fitch Ratings šiandien paskelbė, jog patvirtino ilgalaikį Rusijos skolinimosi reitingą, kuris yra BBB lygio, tiesa, jo perspektyva išlieka neigiama, o tai reiškia, kad egzistuoja tikimybė, jog jis gali būti sumažintas.

Minimos pasaulinės reitingų agentūros atstovai atkreipia dėmesį, kad blogėjanti saugumo situacija Rytų Ukrainoje sukėlė įtampa Rusijos santykiuose su Amerika ir Europos sąjunga. Tiek Amerika, tiek Europos sąjunga pastaruoju metu dėl didėjančios Rusijos agresijos dar labiau jos atžvilgiu padidino savo taikomas sankcijas.

„Tai sumažins kapitalo įplaukas į Rusiją, bei taip pat gali dar labiau padidinti kapitalo nutekėjimą iš šalies, tuo pačiu darant spaudimą rezervams ir augimui” - teigiama Fitch Ratings pranešime.

Remiantis naujausiais liepos vienuoliktos dienos duomenimis, oficialių Rusijos užsienio rezervų vertė siekia 477 mlrd. dolerių, kas palyginus su metų pradžioje buvusiu lygiu, yra 6,5 procentais mažiau.

Pasaulinės reitingų agentūros Fitch Ratings atstovai pabrėžia, kad Rusijos užsienio rezervų vertė - tai vienas iš pagrindinių veiksnių, kuris lemia, jog šios šalies skolinimosi reitingas nėra keičiamas, t.y. mažinamas.

Šiuo metu Rusijos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas rinkoje siekia 9.33 procentus, kai penktadienio prekybos sesijos pabaigoje jis sudarė 9.21 procentą, na o metų pradžioje siekė 7.75 procentus.
 
Dar nėra komentarų