Coca-Cola Co. pelnas didesnis nei prognozuota

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-07-22 15:20 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje nealkoholinių gaiviųjų gėrimų gamintoja Coca-Cola Co. pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie suprastėjo. Be to, pajamos buvo mažesnės nei laukta rinkoje, tuo tarpu pelnas viršijo analitikų prognozes. Prieš prekybinės sesijos metu jos akcijos pinga: Coca-Cola Co 41.86 (-1.27%).

Per antrą šių metų ketvirtį minimos nealkoholinių gaiviųjų gėrimų gamintojos pajamos sudarė 12,574 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo vienu procentu daugiau. Gėrimų pardavimai kiekine išraiška paaugo trim procentais. Rinkoje buvo laukiama, kad ketvirčio pajamos sudarys vidutiniškai 12.8 mlrd. dolerių.

Kompanijai iš Amerikos per praėjusį ketvirtį pavyko uždirbti 3,17 mlrd. dolerių veiklos pelno ir 2,595 mlrd. dolerių arba 58 centus akcijai grynojo pelno. Palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, veiklos pelnas smuko dviem procentais, na o grynasis krito trim procentais.

Pakoreguotas pelnas akcijai sudarė 64 centus ir buvo vienu centu didesnis už analitikų prognozių vidurkį.

Per minimą laikotarpį Coca-Cola Co. pardavimai kiekine ir pinigine išraiška Šiaurės Amerikos rinkoje nepakito, tuo tarpu veiklos pelnas paaugo trylika procentų. Europoje gėrimų pardavimai taip pat nepakito, tuo tarpu pajamos ir veiklos pelnas paaugo po septynis procentus. Euroazijoje ir Afrikoje pardavimai kiekine išraiška paaugo penkiais procentais, pinigine smuko keturiais procentais, na o veiklos pelnas susitraukė trylika procentų.

Lotynų Amerikoje gėrimų pardavimai nepakito, pajamos krito aštuoniais procentais, na o veiklos pelnas susitraukė trylika procentų. Azijoje ir Okeanijoje per minimą laikotarpį pardavimai kiekine išraiška paaugo aštuoniais procentais, pinigine nepakito, o veiklos pelnas irgi nepakito.

Bendrai po pirmojo šių metų pusmečio Coca-Cola Co. pajamos sudaro 23,15 mlrd. dolerių, veiklos pelnas siekia 5,546 mlrd. dolerių, na o grynojo pelno vertė sudaro 4,214 mlrd. dolerių. Palyginus su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, pajamos smuko trim procentais, veiklos pelnas - dviem, na o grynojo pelno vertė susitraukė penkiais procentais.

Kompanijos grynieji pinigų srautai iš veiklos per minimą laikotarpį paaugo nuo 3,956 iki 4,47 mlrd. dolerių, na o turimų grynųjų ir ekvivalentų vertė paaugo atitinkamai 964 mln. dolerių ir 1,204 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios Coca-Cola Co. akcijos pabrango 2,64 procentais, na o per pastaruosius vienerius metus jų vertė paaugo virš trijų procentų. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai paaugo apie tris procentus bei apie dešimt procentų.
 
Dar nėra komentarų