JAV akcijų rinkose optimistinės nuotaikos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2014-04-17 11:13 Komentarai: (0)
JAV rinkų investuotojai palankiai įvertino Kinijos BVP duomenis (DOW JONES +1 proc., S&P500 +1,05 proc.), taip pat rinkos dalyvių nenuvylė pramonės gamybos rezultatai. Gamyba kovą, palyginti su ankstesniu mėnesiu, ūgtelėjo 0,7 procento. Tuo tarpu ataskaita apie JAV ūkio būklę (angl. FED beige book) rodo iš šaltų orų įtakos išsivadavusį JAV ūkį, t. y. juntamas akivaizdus ekonomikos aktyvėjimas didžiausiuose JAV regionuose. Šiandien visas pasaulis su nekantrumu laukia Ženevoje įvyksiančio Europos Sąjungos, JAV, Rusijos ir Ukrainos aukščiausių pareigūnų susitikimo, kuriame bus ieškoma diplomatinio bendradarbiavimo galimybių.

Lenkijos PZU už 360 mln. eurų perka „Lietuvos draudimą“ bei kitas RSA priklausančias Baltijos šalių draudimo įmones. Didžiausia draudimo bendrovė Rytų Europoje Lenkijos PZU iš vienos stambiausių pasaulio draudimo grupių RSA už maždaug 360 mln. eurų (1,24 mlrd. litų) perka jai priklausančią didžiausią Lietuvos ne gyvybės draudimo bendrovę „Lietuvos draudimas“ bei kitas RSA draudimo įmones Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Baltijos šalių biržose brangusių bendrovių buvo daugiau negu pigusių, OMX Baltic Benchmark indekso reikšmė didėjo 0,29 procento. Bendra apyvarta siekė 536 tūkst. eurų, sudaryti 451 sandoriai. „City Service“ dėl Rusijoje patiriamo spaudimo vis rimčiau svarsto pasitraukimo iš Rusijos rinkos galimybę. Bendrovės valdyba akcininkų susirinkimo darbotvarkę papildė klausimu, kuriuo siūlo akcininkams nuspręsti dėl priverstinio pasitraukimo iš Rusijos rinkos. Visuotinis akcininkų susirinkimas įvyks balandžio 30 dieną. Po tokių naujienų akcijų kaina neabejotinai susidurs su padidėjusiu spaudimu, todėl vakarykštis 3,07 proc. kainos didėjimas yra vienadienis reiškinys.

Šiandien yra pirma diena, kada įsigijus LITGRID akcijų investuotojai nebepretenduos į dividendus, todėl akcijų kaina turėtų koreguotis maždaug dividendų dydžiu. Jau rytoj „Vilniaus baldai“ skelbs veiklos rezultatus, tiesa, rinkos dalyvių reakcijos sulauksime tik pirmadienį, kadangi penktadienį Vilniaus, Talino ir Rygos biržos nedirbs. Turint mintyje, kad šiandien yra paskutinė savaitės prekybos sesijos diena, investuotojai bus linkę nedidinti rizikos.
 
Dar nėra komentarų