Ir vėl krito Vokietijos ZEW indeksas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-04-15 13:19 Komentarai: (0)
Šiandien paaiškėjo, jog Vokietijos ZEW indeksas, kuris atspindi investuotojų ir analitikų lūkesčius ir kuris yra skirtas numatyti ekonominius pokyčius per artimiausius šešis mėnesius, šį mėnesį krito jau ketvirtą kart iš eilės, be to, minimo indekso vertė smuktelėjo labiau nei laukta rinkoje.

Vokietijos ZEW indeksas balandį palyginus su kovu, smuktelėjo nuo 46.6 iki 43.2 reikšmės, kai rinkoje laukta, jog šis indeksas kris lėčiau ir jo reikšmė sudarys vidutiniškai 45. Priminsime, kad dar gruodį šio indekso reikšmė buvo pakilusi iki aukščiausio lygio per pastaruosius septynerius metus bei sudarė 62 reikšmę.

Tuo tarpu dabartinės situacijos vertinimo ZEW indeksas balandį, palyginus su kovu, ūgtelėjo pastebimai labiau nei tikėjosi ekonomistai, t.y. jis paaugo nuo 51.3 iki 59.5 reikšmės, arba iki aukščiausio lygio nuo pat 2011 metų liepos mėnesio, kai prognozuota, kad jis paaugs tik iki vidutiniškai 51.8 reikšmės.

Na o euro zonos ZEW indeksas, kuris atspindi šios zonos investuotojų ir analitikų lūkesčius, balandį palyginus su kovu, taip pat krito. Minimo indekso vertė šį mėnesį susitraukė nuo 61.5 iki 61.2 reikšmės.

„Krizė Ukrainoje ir toliau sėja netikrumą. Laimei, stipri Vokietijos ekonomika yra geroje padėtyje siekiant susidoroti su krize Ukrainoje. Tai gali veikti kaip euro zonos ekonomikos atsigavimo skydas“ - pareiškė Berenberg Bank banko pagrindinis ekonomistas Christian Schulz.

Tuo tarpu Vokietijos akcijų rinkos pagrindinis indeksas DAX šiandien yra nusmukęs 0.82 procentais iki 9262.9 punktų.

Nuo šių metų pradžios šio indekso vertė susitraukė trim procentais, na o per pastaruosius vienerius metus jis pakilo penktadaliu.
 
Dar nėra komentarų