Citigroup pradžiugino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-04-14 17:40 Komentarai: (0)
Vienas iš didžiausių Amerikos bankų Citigroup pradžiugino. Tiek banko pajamos, tiek pelnas buvo didesni nei laukta rinkoje. Šios dienos prekybos Niujorko biržoje metu jo akcijų kaina kyla: Citigroup 47.27 (3.48%).

Per pirmą šių metų ketvirtį minimam bankui iš Amerikos pavyko uždirbti 3,943 mlrd. dolerių arba 1.23 dolerius akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo keturiais procentais daugiau. Na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, banko pelnas šoktelėjo net 61 procentu.

Pakoreguotas Citigroup pelnas akcijai sudarė 1.3 dolerius, kai rinkoje laukta, jog jis sudarys vidutiniškai 1.14 dolerių.

Minimo banko bendros pajamos per pirmą šių metų ketvirtį sudarė 20,124 mlrd. dolerių, kas lyginant su ankstesniu ketvirčiu, buvo trylika procentų daugiau, na o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos krito vienu procentu. Tuo tarpu rinkoje laukta, jog jos sudarys vidutiniškai 19.4 mlrd. dolerių. Blogų paskolų vertė atitinkamai krito keturiais ir penkiolika procentų iki 2,439 mlrd. dolerių.

Kalbant apie Citigroup padalinius, tai per praėjusį ketvirtį Citicorp padalinio grynosios pajamos sudarė 18,668 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos smuko trim procentais, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, jos smuko trylika procentų. Pelnas atitinkamai smuko dešimt procentų ir pakilo 54 procentais iki 4,234 mlrd. dolerių.

Tuo tarpu Citi Holdings grynosios pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 1,456 mlrd. dolerių. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, grynosios pajamos pašoko 61 procentu, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu - 11 procentų. Padalinio nuostolis atitinkamai sumažėjo 65 ir 34 procentais iki 283 mln. dolerių.

Nuo šių metų pradžios Citigroup banko akcijos yra atpigusios virš devynių procentų, na o per pastaruosius vienerius metus jų vertė ūgtelėjo virš penkių procentų.
 
Dar nėra komentarų