M.Faber - bus blogiau nei 1987 metų kracho metu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-04-11 14:30 Komentarai: (3)
Gerai žinomas ekonomistas ir finansų rinkų žinovas Marc Faber perspėja, jog akcijų rinkos laukia kur kas didesnis kritimas nei 1987 metų kracho metu. Tiesa, tai jau ne pirmas jo tokio pobūdžio pareiškimas, tačiau bent jau kol kas jokio kracho nebuvo.

„Manau, kad labai tikėtina, jog per artimiausius dvylika mėnesių sulauksime 1987 metų stiliaus kracho. Be to, aš įtariu, kad bus dar blogiau” - sakė jis.

Minimas ekonomistas tvirtina, kad internetinių ir biotechnologijų kompanijų išpardavimas dar tik prasidėjo ir turėtų dar labiau įsibėgėti.

„Manau, kad yra tam tikra grupė akcijų, kurios labai pažeidžiamos dėl nepagristos jų vertės. Jos neuždirba pelno, na o jos tuo pačiu vertinamos remiantis pajamomis. Tai ilgalaikėje perspektyvoje nėra geras orientacinis rodiklis” - atkreipė dėmesį Marc Faber.

Jis mano, kad investuotojus nuo akcijų rinkos atgrasys ne tik tai, jog kompanijų akcijų vertės yra gerokai per daug išpūstos, tačiau tuo pačiu pesimizmas turės bendresnį pagrindą.

„Manau, kad rinkos dalyviai po truputį supranta, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas - tai betikslė organizacija. Jie nesupranta, ką jie daro. Todėl, mano nuomone, investuotojų pasitikėjimas jų atžvilgiu mažėja” - pareiškė gerai žinomas ekonomistas ir finansų rinkų žinovas.

Anot jo, būtent gerokai išpūstos kompanijų akcijų vertės ir silpnėjantis pasitikėjimas Fed ir lems, jog Amerikos akcijų rinkoje sulauksime didelio išpardavimo.

„Šiais metais, be jokios abejonės, S&P500 indeksas iš aukščiausio taško nusmuks dvidešimt procentų. Manau, kad gal ir trisdešimt procentų. Kas žino? Bet aš sakau, dabar tikrai nėra ypač geras laikas pirkti akcijas” - reziumavo Marc Faber.
 
1.   Parašė maxa   2014-04-11 14:44  

Šiais metais, be jokios abejonės, S&P500 indeksas iš aukščiausio taško nusmuks dvidešimt procentų. Manau, kad gal ir trisdešimt procentų. Kas žino? Bet aš sakau, dabar tikrai nėra ypač geras laikas pirkti akcijas”


 
2.   Parašė centas   2014-04-11 16:04  

Kiekvienas groja pagal savo natas...

 
3.   Parašė TioTiTi   2014-04-11 18:41  

prisipute zoles ir viskio be riebios desros ir isnesineja smegenis, o jei dar burbuliukais kokias uzgere.